Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het Friese Sonnega namen vandaag 22 merries deel aan de IBOP, en 17 van hen slaagden voor deze aanlegtest. Met 82 punten was de Desperado-dochter Karemel DSD de best scorende.

Inspecteur Bart Henstra beoordeelde de paarden samen met Marcel Beukers en konden de meeste merries laten slagen. Van de 14 dressuurmerries behaalden er tien de minimaal vereiste score van 75 punten, aangevoerd door de vierjarige Karemel DSD (Desperado uit Eukalypta elite EPTM-dres sport-dres PROK van Rousseau, fokker S. Duinstra uit Eastermar) van K. Arends uit Heerenveen. Zij scoorde negens voor de galop en rijd-&bewerkbaarheid. “Deze vierjarige merrie liet zich al heel goed rijden, met een goede aanleuning, veel looplust en toch een ontspannen verrichting. In beweging valt haar lichaamsgebruik positief op. Haar galop kenmerkte zich bovendien door ruimte, balans, gedragenheid en schakelvermogen”, licht Bart Henstra toe. Karemel DSD werd dankzij deze IBOP direct elite. Met 80,5 punten keerde ook Let’s Date NL (Charmeur uit Up To Date D elite sport-dres pref PROK van Ferro, fokker N. Meeter-Haringsma uit Donkerbroek) van Doede Santema met een mooie cijferlijst huiswaarts. “Dit is een pas driejarige merrie, die zich ook al heel goed liet rijden en bewerken. Voor dit onderdeel hebben we haar een 8,5 gegeven naast 8’en voor alle andere onderdelen. Let’s Date NL heeft drie goede gangen, een goede houding en balans en een actief gebruik van het achterbeen. Ze liet een constante verrichting zien en kon ook al makkelijk wat schakelen in beweging.”

Geen uitschieters
Van de acht springpaarden slaagden er zeven, waaronder twee merries met 78 punten. De goed rijdbare Quasimodo van de Molendreef-dochter Kilimanjaro (uit Faletta ster sport-spr van Carosso VDL) van fokker E. Eefting uit Rohel was daar één van en zij werd aansluitend opgenomen in het stamboek en ster verklaard met 75 punten voor exterieur.

JS voor KWPN

 

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners