Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De CK-kampioene van 2017, de Emerald-dochter Jabiola, en de Governor-dochter Kyamanda waren de twee best scorende merries vandaag op de IBOP in Berlicum. Zij slaagden met 85 respectievelijk 84 punten.

Twee jaar geleden schreef Jabiola (Emerald van ’t Ruytershof uit Fabiola keur IBOP-spr sport-spr van Spartacus) [zie foto rechts] van fokker Ad Smolders geschiedenis door een abnormaal hoge score van 95 punten voor het vrij springen te behalen. In datzelfde seizoen verdiende deze merrie van Harrie Smolders’ oom de CK-titel van Noord-Brabant en vervolgens eindigde ze als vierde op de Nationale Merriekeuring. “Als zo’n merrie dan staat aangemeld voor de IBOP, dan hoop je datzelfde positieve beeld terug te zien onder het zadel en dat was gelukkig echt het geval!”, is inspecteur Arnold Kootstra enthousiast. “De kwaliteit die ze bij het vrij springen liet zien, zagen we vandaag ook terug. Ze liet een hele constante verrichting zien en springt elke keer heel mooi in de manieren, met een goede voorbeentechniek, veel bascule, goede sprongafloop en veel atletisch vermogen. Ze galoppeert en springt met veel afdruk en laat zich ook nog eens heel goed rijden. Als juryleden konden we echt genieten van deze verrichting.” Voor alle springonderdelen ontving de door Rianne Smolders voorgestelde merrie een 8,5 en daarmee kwam ze uit op 85 punten. Van de negen springmerries slaagden er zes. 
Governor
Met twee goed scorende dochters maakte Governor goede reclame vandaag. De vierjarige Kyamanda (uit Emanda elite EPTM-dres sport-dres d-oc van Johnson, fokker Gebroeders Derks uit Oploo) [zie foto rechts] van J.M. van ’t Goor uit Sint Anthonis slaagde met een mooi puntentotaal van 84. Ze kreeg een 8 voor de galop en 8,5-en voor alle andere onderdelen. “Deze merrie viel echt op met haar geweldige houding en balans. Ze laat zich heel fijn bewerken en werd mooi naturel voorgesteld. Ze stapt met veel ruimte, tact en souplesse. In draf valt haar goede techniek op en kan ze al goed schakelen in het lichaam. De galop is eveneens goed gedragen. Kortom een opvallend paard!”, licht inspecteur Toine Hoefs toe. Kyamanda werd daardoor direct elite. De Governor-dochter Khedira Electra (uit Elektra van de Kwaplas elite IBOP-dres pref PROK d-oc van Sandro Hit, fokker M.J. ten Holter uit Dordrecht) van A.J.A. van der Veeken uit Oude-Tonge verdiende 81 punten, inclusief 8,5-en voor stap, draf en souplesse. Zij werd aansluitend ster verklaard met 75 punten voor exterieur. “Deze Governor-dochter heeft een mooie, zuivere stap en draf met heel veel expressie, lichtvoetigheid en schakelvermogen. In galop zou ze het voorbeen nog iets meer vanuit de schouder kunnen gebruiken, en ze liet zich in de verrichting fijn bewerken.” Khedira Electra kwam uit op 81 punten. Van de 22 dressuurmerries slaagden er 15.

Met dank  voor de foto's aan www.picturepure.nl  waar ook foto's besteld kunnen worden.

Complete uitslagen

JS voor KWPN/ Archieffoto Jabiola - Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners