Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Everdale liep onder Charlotte Fry naar een tweede en derde prijs op CDI de Peelbergen. In zijn eerste Grand Prix Special scoorde de hengst ruim 71%.

Afgelopen weekend stond bij Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg een CDI3* op het programma. De Britse Charlotte Fry bracht Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite eptm PROK van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) aan de start in de Grand Prix. In de Grand Prix werd de combinatie derde met 70,565%, in de Special klommen ze naar een tweede plek met 71,426%. De overwinning ging beide dagen naar Fanny Verliefden met Indoctro v/d Steenblok (v.Rubin Royal).

Veel verbeterd
“Het ging dit weekend echt goed en Everdale voelde heel fijn aan”, aldus Charlotte Fry. “De eerste dag maakten we een grote fout bij het binnenkomen, dat heeft wel punten gekost. Daarna was de rest van proef echt heel goed. Everdale heeft zich veel verbeterd, er is niets wat hij moeilijk vindt in de Grand Prix. Ik ben heel blij met hem. De weersomstandigheden waren dit weekend slecht, maar daar geeft hij niks om. Met deze wind waren de tentstallen niet ideaal, maar hij voelde zich op zijn gemak.”

Special
De combinatie besloot ervoor niet te kiezen voor de kür, maar hun wedstrijd af te sluiten met hun debuut in de Grand Prix Special. “We hadden die proef nog nooit gereden en ik wilde het graag proberen. Het is een lastige proef en pas de tweede keer dat ik hem zelf rijd, maar Everdale had er helemaal geen moeite mee. Hij gaf me echt een heel goed gevoel en het was leuk om hem te rijden, maar dat is eigenlijk altijd met Everdale. Het was een hele mooie wedstrijd en ik ben tevreden.”

(MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners