Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de eerste Centrale Keuring van het seizoen is de eerste kampioen verkozen. Benny Wezenberg’s interessante Mr.Blue-dochter Justine W bleek de meest complete bij de vier- tot en met zevenjarige springpaarden.

Met de springmerries is een goede start gemaakt op de Overijsselse Centrale Keuring, die dit jaar voor het eerst op het bijterrein met zandbodem gehouden wordt tijdens CSI Twente. Benny Wezenberg deed goede zaken als fokker en geregistreerde van de kampioene van de vier- tot en met zevenjarige merries, de interessant gefokte Mr.Blue-dochter Justine W (uit Grandezza stb prest van Grannus). Deze vijfjarige merrie, die op het andere terrein van CSI Twente vervolgens haar kunnen toonde in de jonge paarden springrubriek, is een halfzus van het succesvolle Grand Prix-springpaard Arrayan (v.Baloubet du Rouet) van Carlos Lopez en voorheen Sergio Alvarez Moya. “Justine W heeft als driejarige al heel opvallend gesprongen op de stamboekkeuring, waar ze 85 punten kreeg voor haar uitstekende techniek en 90 voor haar enorme vermogen. Het is een sterk gemodelleerde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en een mooie voorhand heeft. In alles straalt ze veel kracht uit”, sprak commissievoorzitter Cor Loeffen. “Als driejarige presteerde ze heel goed op de keuring maar liep ze bij ons op stal een kleine verwonding op waardoor ze niet naar de Centrale Keuring kon. Nu vonden we het wel tijd worden om haar weer voor te stellen aan de jury, en het is mooi dat ze kampioen is geworden!”, reageert Benny Wezenberg. “Ze loopt in de sport en dat blijft ze de komende tijd ook doen, daar ligt de focus op. We hebben een volle zus die we wel inzetten voor de fokkerij maar voor Justine W staat de sport voorop. We worden iedere week gebeld op concours of ze te koop is, dus daar ligt nog een mooie toekomst!”

Maat en formaat
Twee andere grootramige merries werden als tweede en derde geplaatst. De aansprekende, langgelijnde Zirocco Blue VDL-dochter Kamille MP (uit Sunflower stb van Lux) van fokker M. Peperkamp uit Enschede verdiende eerder al 79 punten in de IBOP en kon nu als tweede opgesteld worden. Net voor de goed ontwikkelde Elvis ter Putte-dochter Jorriena (uit Dorriena elite IBOP-spr sport-spr PROK van Indoctro) van fokker Fam. Van Dijk-Brandt uit Broekland, die dankzij een IBOP van 77 punten ook gelijk elite werd.

Sportprestaties
De dag werd begonnen met de acht jaar en oudere merries, waarin verschillende merries die op 1.40m-niveau of hoger gepresteerd hebben in de sport konden worden bevorderd tot keur- of elitemerrie. “Je ziet toch dat de sport hoog in het vaandel staat bij de Overijsselse fokkers en dat zorgde ervoor dat we een stel interessante oudere merries in de baan kregen. De acht jaar en oudere merries worden niet op volgorde geplaatst maar het was een goede groep.” Onder de bevorderde merries onder meer de 1.50m-geklasseerde Alana (Padinus uit Kyra elite pref prest PROK van Ekstein, fokker Lucy Meulenberg uit Guttecoven) van E.H.L.F. Richter uit Enschede, die eerder op de thuiskeuring al 80 punten voor haar aansprekende en goed ontwikkelde model had gekregen, en de 20-jarige Santolier (Cavalier uit Magnelle stb-ext pref prest van Libero H, fokker Jan Boomkamp uit Hengelo) van Kosse Sport Horses en M.J.G. Harmelink uit Tubbergen. Ook de goed ontwikkelde, uit een sterke stam gefokte Urceline (G.Ramiro Z uit Herarda elite sport-spr pref prest PROK van Nimmerdor, fokker Ad den Hartog uit Amsterdam) van Redmill Stables sprong op 1.40-niveau en verdiende hier op 18-jarige leeftijd het elitepredicaat.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Justine W – Sandra Nieuwendijk
 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners