Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteren was de derde en laatste selectie voor het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden dat van 1 tot en met 4 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum plaats vindt. Verschillende KWPN-hengsten hebben zich in de kijker weten te rijden. Dinja van Liere en Emmelie Scholtens zijn beiden met drie paarden afgevaardigd.

De selectiecommissie heeft in goede harmonie en overleg,  na een lange dag,  de definitieve selectie kunnen opmaken voor het WK Jonge Dressuurpaarden. De komende tijd zal er vooral ingezet worden op het polijsten van de proeven. Op 14 juli is er nog een laatste training voor de geselecteerde combinaties en de eerste reserves.

Vijfjarigen
Bij de vijfjarige paarden zijn zes paarden geselecteerd: kampioen van de hengstenkeuring, winnaar van de Pavo Cup en winnaar van de hengstencompetitie Jameson RS2 met Marieke van der Putten en zijn halfzus Jatilinda met Vai Bruntink. Renate van Uytert - van Vliet is met twee paarden geselecteerd: de KWPN-goedgekeurde hengst Just Wimphof en Johnny Depp, Emmelie Scholtens mag met Johnny B. Goode deelnemen en Jovian, vorig jaar nog goed voor een tweede plaats in de Pavo Cup finale onder Eva Möller, is ook afgevaardigd. Ditmaal met Andreas Helgstrand in het zadel. De eerste reserve van de vijfjarigen is Emmelie Scholtens met Joe.

Zesjarigen
Bij de zesjarigen zijn Bart Veeze met de KWPN-goedgekeurde hengst Imposantos en Imagine afgevaardigd. Emmelie Scholtens is geselecteerd met de KWPN-goedgekeurde hengst Indian Rock en met Infinity, Independent Little Me en Dinja van Liere zijn ook afgevaardigd net zoals de KWPN-goedgekeurde hengst In Style. Vorig jaar werd deze hengst nog voorgesteld door Renate van Uytert - van Vliet, dit jaar heeft Hans Peter Minderhoud in het zadel plaatsgenomen. De eerste reserve is Joyce Lenaerts met de KWPN-goedgekeurde hengst Iconic B.

Zevenjarigen
Ook bij de zevenjarigen worden zes paarden afgevaardigd. De KWPN-goedgekeurde Henkie heeft al twee WK’s achter de kiezen en is er ook dit jaar weer bij met Adelinde Cornelissen. Ook zilverenmedaillewinnaar Hermès en Dinja van Liere zijn afgevaardigd, ook mag zij met de merrie Haute Couture deelnemen. Mara de Vries en Habibi DVB hebben de afgelopen twee jaar ook deelgenomen aan het WK en zijn ook dit jaar afgevaardigd. Anne Meulendijks en Hot-Spot en Olga Boucher en Houdini la Haya maken de selectie compleet. Dinja van Liere heeft met Hartsuijker een reservepaard mocht een van haar andere twee zevenjarige paarden niet meekunnen, Quinty Vossers en Hummer zijn de eerste reserve bij de zevenjarigen.

Heeft u al tickets voor het WK Jonge Dressuurpaarden? Als KWPN-lid profiteert u van kortingen! Bekijk ook de lijst afvaardiging WK jonge dressuurpaarden van 1 tot 4 augustus 2019, voor een overzicht van de afvaardiging per leeftijdscategorie.

Foto Jameson RS2: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners