Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Emmelie Scholtens heeft de KWPN-goedgekeurde hengst Indian Rock af moeten melden voor het WK Jonge Dressuurpaarden. De eveneens goedgekeurde Beukenvallei’s Iconic B is als eerste reserve opgeroepen.

Indian Rock (Apache uit Crisjena keur IBOP-dres van Vivaldi, fokker J. de Bruin uit Schelluinen) liep vorig jaar op het WK bij de vijfjarige paarden naar 5e plek in de inleidende proef een 9e prijs in de finale. Nu heeft de hengst een lichte blessure opgelopen en komt WK begin augustus daarom voor hem te vroeg. Beukenvallei’s Iconic B (Bon Bravour uit Niniek STV keur pref prest sport-dres v.Jazz, fokker Stal de Beukenvallei uit Leende) was onder Joyce Lenaerts de eerste reserve. Vorig jaar was deze opvallende vos er ook al bij, toen liep hij naar een 8e prijs in de kleine finale.  

Dezelfde planning
“Toen ik hoorde dat ik reserve was heb ik Iconic toch gewoon in training gehouden”, begint Joyce Lenaerts. “Ik heb mijn planning hetzelfde gehouden als wanneer ik wel direct naar het WK had gemogen. We hebben natuurlijk nog een aantal weken, dus ik wist dat ik elk moment opgeroepen zou kunnen worden. Ik kijk er erg naar uit om naar het WK te gaan. Vorig jaar hebben we het al meegemaakt, toen was het allemaal nog nieuw, maar nu weet ik wat me te wachten staat. We gaan ons best doen en dan zullen we wel zien.”

Fijne instelling
Lenaerts werkt met vertrouwen richting het kampioenschap met de hengst die ze zelf fokte en opleidde. “Iconic heeft een hele fijne instelling om mee te werken. Het is echt ongelofelijk hoe goed hij op je gefocust kan zijn en wat dat betreft is hij totaal geen hengst. Dat maakt de training een stukje makkelijker, hij staat lekker in de wei en ik ga alleen met hem het bos in. Ik kan echt alles met hem doen en daardoor kan ik zijn opleiding afwisselend houden, dat werkt gewoon ontzettend fijn.”

(MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners