Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zojuist is de Centrale keuring Gelderland begonnen met een sterke groep 8 jaar en oudere dressuurmerries. Maar liefst 13 merries kwamen in de baan, waarvan negen merries in de sport hebben gelopen op Z2 niveau of hoger.

Zo zagen we de zeer goed dravende Johnson-dochter Bensie (uit Twensie elite pref prest PROK van Wolkentanz, fokker H. van Hattem uit Oldebroek), die onder Sanne Vos met vijf winstpunten in de Lichte Tour staat genoteerd. De Jazz-dochter Embrace Me (uit Marmona ster spor-dr van Wellington), die zich enorm opwaardeerde in beweging en in de sport met haar fokster Adinda Kollau in het ZZ Zwaar uitkomt en de op hetzelfde niveau uitgebrachte Biretha (Sandro Hit  uit Verona ster IBOp-dr van Ferro, fokker J.W.M. van Sommeren uit Zoelen) die imponeerde met haar formaat en voorkant. Alle merries in deze rubriek werden bevorderd. Marian Dorresteijn: “Het is mooi om zulke merries hier in de baan te krijgen en te kunnen bevorderen. Ze hebben zich veelal bewezen in de sport en hoe mooi is het dan om zulke merries ook terug te gaan zien in de fokkerij.”

De Centrale keuring vindt plaats op het Nationaal Hippisch centrum. Vanochtend staat nog in het teken van de dressuurpaarden en de stamboekopname van de springmerries. Op het achterterrein zijn de voorselecties voor de Pavo Cup begonnen en in de loop van de dag komen ook de veulens in de baan. U komt toch nog wel even kijken?

YBF voor KWPN

Foto: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners