Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van de 22 gepresenteerde dressuurpaarden in de voorselectie van de Pavo Cup in Turnhout zijn twee vier- en één zesjarige rechtstreeks geplaatst voor de halve finale in Ermelo.

Femke de Laat had twee goede ijzers in het vuur bij de vierjarigen. De Governor-ruin Kind Pleasure (uit Famora elite IBOP-dres sport-dres PROK van Blue Hors Zack) van f/g Wouter Plaizier uit Heerjansdam naar 83 punten, en de hengst King’s Pleasure (2e bez., Dark Pleasure uit Cozette elite IBOP-dres sport-dres PROK van Johnson, fokker Wouter Plaizier uit Heerjansdam) van Reesink Horses en Jan Pieter Dalsem naar 81 punten. “De Governor-zoon was het hoogst scorende paard van de dag en hij viel op met zijn drie goede, krachtige basisgangen. Hij beweegt goed van de grond, met veel schwung en kreeg 8,5-en voor zowel zijn draf als galop. Daarbij liet hij zich al goed bewerken en kan de score voor de harmonie nog verder omhoog als hij met iets meer het neusje eruit voorgesteld wordt, maar het was zeker een hele goede verrichting”, vertelt jurylid Arie Hamoen. “De als tweede geplaatste Dark Pleasure-zoon heeft een scherp model en een hele goede draf, waarin hij souplesse, lichtvoetigheid en een goed achterbeengebruik combineert.”

Talent voor verzamelen
Bij de zesjarigen kreeg Italo (Fürstenball uit Whitney ster PROK van Houston, fokker Resim Facilitair Paarden Centrum uit Harskamp) van B. ten Brink uit Schinveld de hoogste score. Deze hengst liep onder Saskia van Es naar 80 punten. “Voor een zesjarige vertoonde deze iets beknopte Italo al zeker verzameling genoeg. Hij heeft hier zichtbaar aanleg voor en beweegt krachtig. Hij laat zich fijn rijden en zou nog iets stabieler in de aanleuning mogen.”

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Kind Pleasure – Horses.nl/Paardenkrant

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners