Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het middag-avond concours in Tolbert werd het ereklasse kampioenschap Regio Noord verreden. Dit jaar werd de vos Emerson al kampioen onder het zadel met Manon Veerman maar inmiddels kan de vos het tweede kampioenschap van 2019 aan zijn geweldige staat van dienst toevoegen. 

Negen paarden streden in Tolbert om het kampioenschap ereklasse. Titelverdediger Fantijn wordt nu nationaal uitgebracht dus was er niet. Vier paarden nodigde de jury uit voor de herkansing. Daarbij kon het kampioenschap de vos Emerson met Niek Alting niet ontgaan, aldus jurylid Henk Fikse. “Emerson is een uitgesproken tuigpaard. Wij waren het direct met elkaar eens, hij was de kampioen. De vos liep een perfecte wedstrijd. Hij maakte zich heel mooi in het front en is achter sterk. Emerson was een waardig kampioen.” Emerson is een zoon van Manno. Martin de Groot uit Giessenburg fokte hem uit Wyomi Landzicht (ster preferent van Marvel).

Merrie

Linda Boelens werd reservekampioen met de keurmerrie Celony (v. Vulcano).  Fikse: “Celony deed zeker goed mee maar de merrie werd met opzet gereden en het totaalbeeld was even minder spectaculair dan dat van de kampioen.” Daarna moest de arbiter er aan te pas komen en deze plaatste Evert (v. Stjerreljocht Suprise) met Fokkelien Oldenburger voor de KWPN-hengst Ditisem (v. Roy M) van de familie Muggen met Albert Lueks.

Statig

In Regio Noord werd al het kampioenschap eenspannen boerenwagens verreden. Dat ging naar Vayacondios (v. Larix) van Stal Haak met aan de leidsels Natalie Buwalda.  Vayacondios heeft een heel statige, voorname en rustige manier van showen en dat maakt met name voor de boerenwagen veel indruk.

DB voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners