Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Hij had geen flauw benul wat hem te wachten stond, dus hoe groot was de verrassing voor de nieuwe Fokker van het Jaar van de provincie Gelderland, Joop Breukink uit Brummen die werd gehuldigd tijdens de Centrale Keuring in Ermelo.

Uit 45 jaar fokkerij van Joop Breukink zijn al vele internationale springpaarden en de goedgekeurde hengst It’s Otto voortgekomen.  Uit de Pastrocio-dochter fokte Joop Amarie (v.Le Mexico) waar zijn dochter Yvonne Gelders kampioen in het M mee werd. Deze merrie werd verkocht met de afspraak dat ze terug zou komen voor de fokkerij en dat leverde vier internationale springpaarden op, Pernot, Seduction, Thunder en Unpredictable.  Met kleindochter Challenge JB wordt de stam momenteel voortgezet, zij is de halfzus van de internationale springpaarden Whisperer JB en Breathless JB. Maar kenmerkend voor zijn fokkerij is ook dat hij steeds nieuw bloed aankoopt om zijn fokkerij te verbeteren. Zo kocht hij de Corland-dochter Ruberlina en fokte hiermee de op 1,55m uitgebrachte GLOCK’s Amberlina en de Cantos-zoon Eye Catcher, die 1,50m loopt onder Jaime Azcarraga.

In de baan kwamen vijf van zijn fokproducten. Bas van den Burg presenteerde de Eldorado van de Zeshoek-zoon Gatekeeper JB die recent zijn internationale 1,40m debuut maakte. Neef Edwin Breukink reed een andere Eldorado van de Zeshoek-zoon Joyfull JB en dochter Yvonne Breukink was uiteraard present met de door haar ouders gefokte Keep in Mind JB van Berlin. Ook kwam het eerder al op de veulenkeuring voorgebrachte It’s Otto veulen en zijn moeder Challenge JB wederom in de baan om de trotse fokker te eren. 

YBF voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners