Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ben Maher brengt de door Willy Wijnen gefokte Explosion W voornamelijk in de lucratieve Global Champions Tour uit maar maakte voor CHIO Aachen graag een uitzondering. Het leverde hen gelijk de 1.60m-winst op.

Een kleine 50 deelnemers gingen van start in de Turkish Airlines-Prize of Europe. In dit klassieke 1.60m plaatsten elf combinaties zich voor de barrage. Voor deze extra ronde trok Beezie Madden zich terug met de KWPN-erkende hengst Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve uit Venus elite sport-spr prest PROK van Nabab de Rêve, fokker Roelof Bril uit Westendorp), die een loepzuivere eerste ronde sprong en nog later deze week zal proberen te pieken in Aachen.

Ongelooflijk goed springpaard
Vier KWPN’ers eindigden in de top-8. De uitstekende barragerit van Ben Maher en Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum) leverde hen 25.000 euro op. "Dit soort pistes heeft hij nog niet veel gezien, maar hij geeft me tegelijkertijd ook het gevoel dat we samen alles aankunnen. Hij maakt het mij als ruiter makkelijk. Zelf maakte ik een foutje in het parcours maar dat loste hij voor mij op. Dat is precies het verschil tussen een heel goed springpaard en een ongelooflijk goed springpaard zoals Explosion W dat is", reageerde Ben Maher in de persconferentie. Ook Olivier Philippaerts liet alle balken boven met de hengst H&M Extra (Berlin uit Wucinda ster prest van Heartbreaker, fokker Grad van de Winkel uit Smakt) en zag dat beloond met de vierde prijs, net voor Marc Houtzager als beste Nederlander op de vijfde plek met Sterrehof’s Dante sport-spr (Canturano uit Zidante ster IBOP-spr sport-dres d-oc van Phin Phin, fokker J.W.J. Soeter uit Stokkum). Met een 0/8-resultaat deed Carlos Enrique Lopez ook nog een greep in de prijzenpot met de door Benny Wezenberg gefokte G&C Arrayan (Baloubet du Rouet uit Grandezza stb prest van Grannus).


Klik hier voor een video van Ben Maher en Explosion W.

JS voor KWPN / Foto Explosion W - HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners