Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op verzoek van een aantal ruiters, tevens fokkers heeft Dutch Eventing Stables besloten de Nationale Veulenkeuring te verplaatsen naar donderdag 12 september. Op deze manier valt de keuring niet samen met wedstrijden in Geffen en Texel en is het voor iedereen mogelijk deel te nemen.

Vorig jaar was de primeur van de eerste veulenkeuring voor de eventing-richting (SGW). Olympisch amazone Merel Blom en Jan Oortveld hebben zich ook dit jaar als juryleden verbonden en zien toekomst voor deze fokrichting. De conclusie van de eerste editie was dat er veel potentie zit voor de eventingsport maar dat er zeker nog een slag te slaan is. Meer volbloed in de fokkerij is dan ook zeer belangrijk. Uiteraard is dat ook de oproep aan alle fokkers in Nederland en België die met veel volbloed fokken en daarnaast bewezen sportgenen gebruiken in de eventingsport.

We zien vanuit Dutch Eventing Stables echt een toename in de eventing-fokkerij en willen dit middels de Nationale Veulenkeuring graag zichtbaar maken. Ook uit onze eigen fokkerij zijn we uiteraard present. De eerste veulens zijn inmiddels al aangemeld maar er is nog ruimte voor veel meer aanmeldingen. We waarderen het zeer als alle stamboeken hun fokker hierover informeren.

Datum: donderdag 12 september
Locatie: Veenwaterweg 5, 3881 RM putten
Aanvang 16.00 uur
Einde 19.00 uur

Beoordeling eerste ronde merrieveulens – kiezen kampioen merrieveulens
Beoordeling tweede ronde hengsveulens – kiezen kampioen hengstveulens
Derde ronde kampioenskeuringen van de dag

Alle veulens die deelnemen kunnen ook aangeboden worden voor de Online veiling die later dit jaar zal worden gehouden. ET-auction Dutch Eventing edition medio oktober.  De eerste editie leverde Vincent Martens de veilingtopper Sinadja VM (Contendro I x Roven xx) die voor 14.000 euro werd verkocht.

Inschrijven of meer informatie kan via e-mail: info@dutcheventingstables.nl

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners