Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Nederlandse dressuurjeugd is goed op weg in het Italiaanse San Giovanni in Marignano. Na twee mindere proeven reed Esmee Donkers een sterke kür en met 77,38% wist de amazone uit Venhorst alsnog een individuele zilveren medaille binnen te slepen. De Nunspeetse Kimberly Pap wist in het zadel van Vloet Victory (v.Jazz) haar goede vorm vast te houden en eindigde 76,77% op brons. Het goud ging naar de Duitse Semmieke Rothenberger.

Het was een heftige week voor Esmee Donkers. Verleden jaar tekende ze nog voor de titel en deze week verliep het EK in zowel de landen- als de individuele proef het niet optimaal. “Ik ben naar Italië gekomen om goed te rijden. Ik wilde niet bang zijn om nog een keer het EK te rijden, terwijl we al Europees kampioen zijn. Chaina (Sir Donnerhall uit Valley Tosha ster PROK van Rubioso N, fokker W. Timmers uit Venhorst) was goed in vorm, maar het viel in die eerste dagen gewoon niet op zijn plek. Ze had last van de warmte en het liep gewoon niet zoals we kunnen.”

Het ging als vanzelf
“Gelukkig is het weer omgeslagen en is het nu een stuk koeler. De kür op muziek verliep echt supergoed, eigenlijk ging het als vanzelf. Ik heb een moeilijke kür, waarin ik begin met wisselseries op de volte. De zilveren medaille is echt fantastisch. Ik had niet meer verwacht en ben er zo blij mee.”

Kimberly Pap: “Niet normaal!”
“Niet normaal!”, reageert Kimberly Pap. “Het zilver in de individuele proef was al top, maar vandaag was het toch een nieuwe dag. Het is wel heel gaaf dat het zo uitpakt. Eigenlijk liep Vloet Victory (Jazz uit Gera ster pref prest van Ulft, fokker J. Vloet uit Westerbeek) heel goed in de kür. Het drafgedeelte was heel mooi en in de staponderdelen ging het ook vlekkeloos. In de galoptour ontstond helaas tot twee keer toe een fout in de serie om de drie. Ik had niet verwacht dat ik met zo’n grote fout alsnog mee kon doen om de medailles. Na afloop stond ik op zilver en toen moest er nog één. Het maakte ook niet uit, want ik was vooral heel blij. 

Fitter dan ooit
Het is het eerste jaar bij de Young Riders voor de tweedejaarsstudente Commerciële Economie. “Vloet Victory krijgt eerst even vakantie en dan gaan we weer verder met de wedstrijden. Ik hoop dat ik volgend jaar weer een EK met hem kan rijden. Hij is zeventien, maar ik moet zeggen dat hij fitter is dan ooit.”

Van Peperstraten net buiten de medailles
Het lag dicht bij elkaar in de strijd om de kürmedailles. Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido (Johnson uit Identiek STV keur prest sport-dres van Duko, fokker M. Smits uit Den Dungen), verleden jaar Europees kampioen bij de Junioren, lieten 76,30% noteren en grepen daarbij net naast de medailles.

Uitslag EK Young Riders, finale Kür op Muziek
Goud Semmieke Rothenberger - Dissertation, 78.050%
Zilver Esmée Donkers - Chaina, 77.380%
Brons Kimberly Pap - Vloet Victory, 76.775%
4. Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido, 76.300%

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS
Foto Chaina: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners