Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De geselecteerde spring- en dressuurveulens voor de Borculo Elite Veulenveiling 2019 zijn bekend en vanaf heden online te bekijken op www.veulenveilingborculo.nl. Het levert een prachtig overzicht op van 50 bloedinteressante springveulens en 57 opvallende dressuurveulens. Nadat eerder dit jaar de Online en CDI Veulenveilingen werden geïntroduceerd en ook de tweede editie van de CSI Veulenveiling een succesvol verloop kende, staan met deze nieuwe, spectaculaire collecties alle lichten op groen voor een passende climax van het 40-jarig jubileum van de Borculo Elite Veulenveiling.

De springveulens bijten op woensdag 28 augustus het spits af in de aansprekende veilingaccommodatie van PSC Lichtenvoorde te Vragender. Dan zullen de op model, beweging en genetische achtergrond streng geselecteerde veulens onder de hamer komen. Als we een tipje van de sluiter oplichten, zien we veel veulens afstammen van bewezen verervers als Balou du Rouet, Casall Ask, Cicero Z, Cornet Obolensky, Comme Il Faut, Emerald en Verdi TN, maar ook van nog weinig ingezette wereldtoppers als Don VHP Z en Tobago Z. Vervolgens zijn het de moederlijnen die deze jonge atleten exclusief maken. 

Uit volle zus Valegro
Een vergelijkbaar verhaal gaat op voor de dressuurveulens. Zij zullen op donderdag 29 augustus door veilingmeester Frederik De Backer aan de man worden gebracht. De vaderdieren van de aansprekend gemodelleerde en opvallend bewegende veulens bestaan veelal uit een mooie mix van jong talent en actieve Grand Prix-hengsten van Nederlandse, Duitse en Deense bodem. Namen als Desperado, Dream Boy, Glamourdale, Franklin, Bernay, Dante’s Junior, Escolar, Springbank II VH en de Blue Hors-hengsten Zackerey, Farrell en Kingston komen voorbij. Ook bij deze collectie leggen de moederlijnen de basis voor een carrière in de topsport en -fokkerij. We zien onder meer veulens uit de rechtstreekse lijnen van Ferro en van bekende merries als Murona en Dolly, maar ook uit een zus van Orlandus (Lorraine van den Brink), een zus van Enzo Ferrari en Iveniz Texel en een volle zus van de legendarische Valegro (Charlotte Dujardin). 

Nieuw: online bieden
Nieuw dit jaar op de Borculo Elite Veulenveiling is dat er ook online, en daarmee dus op afstand, op de veulens kan worden geboden. Na de geslaagde primeur tijdens de recente CDI Veulenveiling wordt dit initiatief aangeboden op alle Borculo-veilingen. Geïnteresseerden dienen zich eerst online te registreren via de website. Na registratie kan er vervolgens op 28 en 29 augustus in real time worden meegeboden op veulens uit deze prachtige collecties.

Wij hebben alle informatie over de KWPN Online veulenveilingen voor uw op een rijtje gezet, net zoals de data van alle andere KWPN-veulenveilingen.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners