Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Dit jaar zijn er zes hengsten die hun nakomelingen aan de Hengstenkeuringscommissie moeten laten zien. Om een hele lange dag reizen te voorkomen is de afstammelingenkeuring verdeeld over twee dagen, namelijk donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus. Voor fokkers en andere liefhebbers zijn beide dagen enorm interessant om de eerste jaargang van de jonge hengsten te zien.

Als een hengst wordt goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst worden de nakomelingen op diverse momenten beoordeeld. Het eerste beoordelingsmoment vindt plaats in het jaar dat zijn eerste nakomelingen worden geboren. De veulens van twintig procent van het aantal in het voorafgaande jaar gedekte merries met een minimum van tien en een maximum van twintig veulens worden getoond.Dit jaar zijn er zes hengsten die hun nakomelingen aan de Hengstenkeuringscommissie tonen. Om een hele lange dag reizen te voorkomen is de afstammelingenkeuring verdeeld over twee dagen, namelijk donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus. Voor fokkers en andere liefhebbers zijn beide dagen enorm interessant om de eerste jaargang van de jonge hengsten te zien. Zij kunnen met eigen ogen zien hoe de eerste vererving van een jonge hengst is en bij welk type merrie de hengst het beste lijkt te passen.

Donderdag worden de nakomelingen van vier tuigpaardhengsten beoordeeld door de Hengstenkeuringscommissie en vrijdag komt de nafok van de andere twee tuigpaardhengsten in de baan. De nakomelingen van Kordaat, Kane-BFT, Hubert VDM en Kapitaal worden donderdag beoordeeld en vrijdag verschijnen de nakomelingen van Innovatief en Jesse James voor de hengstenkeuringscommissie. Innovatief laat dit jaar een aanvullende collectie nakomelingen zien, aangezien deze hengst vorig jaar niet voldoende nakomelingen had voor de afstammelingenkeuring. De reeds in het voorjaar goedgekeurde Kane-BFT laat ook zijn nakomelingen zien, aangezien van deze hengst dit jaar al voldoende nakomelingen aanwezig zijn.

Bekijk het programma van de afstammelingenkeuring

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners