Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het springen op de KWPN Kampioenschappen trapte vandaag af met de Blom Cup voor vijfjarige paarden. Van de 143 deelnemende paarden wisten er 57 foutloos te blijven. Nog eens zes combinaties maakten geen springfouten, maar moesten een strafpunt voor tijdsoverschrijding incasseren.

Zirocco Blue leverde het grootste aandeel foutloze paarden in de eerste ronde, vijf van zijn nakomelingen hielden het totaal op 0. Ook Numero Uno en Canabis Z deden het goed met ieder drie foutloze nakomelingen. Daarbij is ook de invloed van Indoctro groot, deze preferente hengst zien we aan moederszijde bij maar liefst zes foutloze paarden terug. De KWPN-goedgekeurde hengst Just Apple (Verdi uit Ulina du Rouet stb pref prest PROK van Baloubet du Rouet, fokker N. van Maaswaal uit ’t Goy) zette onder Remco Been een foutloze ronde neer, net als Bart Bles en de goedgekeurde Jumper Verdi (Verdi uit Votti Lottie ster pref prest PROK van Fuego du Prelet, fokker A.A.F.M. Weernink uit Neede) en Justice HL (uit Noblesse Oblige elite pref prest van Epilot, fokker Corry Dolstra) gereden door Caroline Muller.

De Blom Cup voor vijfjarige paarden gaat morgen verder met de tweede ronde van de halve finale, die om 16:40 uur begint. Net als vandaag zijn de KWPN Kampioenschappen live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv. Voor het gehele programma, startlijsten, uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina van de KWPN Kampioenschappen.

Klik hier voor de uitslagen van het eerste onderdeel van de Blom Cup voor vijfjarige paarden.

Foto Justice HL: Dirk Caremans

MvE voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners