Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

19 zevenjarige paarden wisten in het eerste onderdeel van de Blom Cup het strafpuntentotaal op 0 te houden. Ook twee van de drie deelnemende KWPN-goedgekeurde hengsten bleven foutloos.

Het aantal deelnemende zevenjarigen is wat kleiner dan het aantal vijf- en zesjarigen, maar 38% foutloze rondes is de kwaliteit niet minder. Van de 19 paarden die vandaag foutloos waren, stammen er maar liefst vijf af van de keurhengst Eldorado van de Zeshoek. Numero Uno en Kannan leverden beide twee nakomelingen. Ook twee KWPN-goedgekeurde hengsten wisten een nulronde neer te zetten. Dit waren Highlander (Numero Uno uit Ditty Dante C elite ibop prok van Vingino, fokker M.A.M. Lamers-Couwemberg uit Heide) onder Gerd Jan Horsmans en zijn leeftijdsgenoot Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana V prok van Chellano Z, fokker P. Verdellen uit Horst) met Willem Greve in het zadel.

De Blom Cup voor zevenjarige paarden gaat morgen verder met de tweede ronde van de halve finale, die om 11:15 uur begint. Net als vandaag zijn de KWPN Kampioenschappen live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv. Voor het gehele programma, startlijsten, uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina van de KWPN Kampioenschappen.

Klik hier voor de uitslagen van het eerste onderdeel van de Blom Cup voor zevenjarige paarden.

Foto Highway M TN en Willem Greve: Hippo Foto

MvE voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners