Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De eerste overwinning van de dag kwam in handen van de Numero Uno-zoon Jager, die onder Luca Coata een razendsnelle barrage neerzette in de finale van de Blom Cup voor vijfjarige paarden.

Het fokproduct van S.J. Kat BV uit Egmond aan den Hoef was de snelste van de dertien foutlozen in de finale van de Blom Cup. Daarmee schreef Jager (Numero Uno uit Contiki elite pref sport prok van Carthago) de eindoverwinning op zijn naam. De combinatie bleef voor op Bas Moerings en Jesther (Cardento uit Vesther keur prest sport van Guidam, fokker J. Moerings uit Oud Gastel) van Geert Moerings uit Roosendaal, zij volgden met een miniem verschil op plek twee. Sophie Hinners pakte met de Arezzo VDL-zoon Jean Couture (uit Douglas ster voorl. keur van Tangelo van de Zuuthoeve, fokker de Radstake B.V. uit Varsseveld) van Stal Hendrix uit Kessel de derde plek.

Wil altijd winnen
“Hij voelde vandaag heel goed aan,” begint de Italiaanse ruiter Luca Coata “Ook de andere dagen sprong hij super. Ondanks dat Jager al twee dagen gelopen heeft voelde hij absoluut niet moe aan, het gevoel was heel goed. Dit paard heeft een hele fijne instelling en hij wil altijd winnen. Ik rijd Jager voor Wout-Jan van der Schans, met hem ga ik overleggen over het plan voor de rest van het seizoen. Ik hoop dat we naar Lanaken gaan!”

De KWPN Kampioenschappen zijn live te volgen via de gratis livestream op KWPN.tv. Voor het gehele programma, startlijsten, uitslagen en meer gaat u naar de speciale overzichtspagina van de KWPN Kampioenschappen.

Foto: Dirk Caremans

MvE voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners