Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

- BERICHT AANGEPAST 17.23 UUR WEGENS FOUTIEVE UITSLAG -

Het is niet Kjento, de Negro-zoon die met Charlotte Fry in de halve finale overtuigend aan de leiding ging en in de eerste finaleronde als tweede stond gepositioneerd, die met de titel naar huis gaat. Het overrijden van Philipp Hess bepaalt dat Keano RS2 de winnaar is van de Pavo Cup. De door Marieke van der Putten voorgestelde Governor-zoon kreeg 95 punten van de gastruiter.

Governor-zoon Keano RS2 (uit AJ Wendy ster pref IBOP-dres van Krack C , fokker P.J.N. Smit uit Wervershoof) stond in de eerste finaleronde als vierde geplaatst, dankzij zijn punten in de halve finale kon de sterk dravende en galopperende hengst alsnog worden overgereden. Daar bewees hij zijn rijdbaarheid en liet hij onder Philipp Hess zijn mogelijkheden zien.

Kjento afgerekend op stap
Kjento toonde in de halve en in de hele finale grote klasse, maar werd in de eerste finaleronde hard afgerekend op zijn stap, waar hij een 6,5 voor kreeg. De voor een 10 dravende Negro-zoon (uit Zoriana elite pref IBOP-dres PROK van Jazz, fokker familie Van Os uit Sprang-Capelle) liep onder Charlotte Fry naar 87,6 punten, Philipp Hess kwam na het overrijden met 88 punten.

King’s Pleasure maakt opmars
De derde plaats was voor King’s Pleasure, die via de eerste finaleronde een behoorlijke opmars maakte en met 87,8 punten en als eerste werd geplaatst door Joyce Heuitink en Gert van den Hoorn. In het overrijden beloonde Philipp Hess de Dark Pleasure-zoon (uit Cozette elite sport-dres IBOP-dres PROK van Johnson, fokker W.L. Plaizier uit Heerjansdam) met 90 punten.
Kevin Costner Texel (v.Negro) en Emmelie Scholtens mochten op de vierde plaats aansluiten. Het fokproduct van Wim van der Linde kreeg 83,8 punten.

Beste ruin was Kenndale
Kenndale (Everdale uit Amerette elite EPTM-dres D-OC van Special D, fokker W. van Driel uit Loosbroek), met in het zadel Nora van Houtum, was met zijn vijfde positie de beste ruin in het deelnemersveld.

Koeka ter Selle beste merrie
De beste merrie zien we op de vijftiende plaats. Koeka ter Selle (For Romance uit Dubai Millenium van Don Crusador, fokker G. Nelis uit Peer BEL), de volle zus van de KWPN-goedgekeurde For Romance, scoorde onder Kim Koolen 82,8 punten.

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Jacob Melissen

Bekijk hieronder de reactie van Marieke van der Putten

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners