Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Johnny Depp bewijst in de Pavo Cup niet alleen vanaf de kant te ogen als een groot talent. De Bordeaux-zoon liet onder Philipp Hess ook zien dat hij zich fantastisch laat rijden, waar de gastruiter hem met de volle 100 punten voor beloonde. Vooraf leek Jameson RS2, als titelhouder en winnaar van de halve finale, de grote favoriet, maar hij werd door zijn stap in de eerste finaleronde als vierde geplaatst en mocht dankzij zijn ingebouwde voorsprong in de halve finale worden overgereden.

In het eerste finaleonderdeel stond de atletische Johnny Depp (Bordeaux uit Wiana ster pref prest van Jazz, fokker J.A. en B. Naber uit Vredenheim) al met 91,8 punten aan kop. De grootste is hij zeker niet, maar alles swingt aan Johnny Depp en onder zowel Renate van Uytert – van Vliet als de gastruiter toont de hengst een enorme bereidheid tot werken.

Johnny B. Goode beste ruin
De bijzonder gefokte Johnny B. Goode (Dream Boy uit Amazing Grace prest van Tietse D, fokker Trea Mulder – Dolsma uit Dwingeloo) kreeg net als Johnny Depp een 9,5 voor de stap toebedeeld. De tweede plek in de eerste finalerond weet hij, dankzij de 98 punten van de gastruiter, vast te houden en dat maakt hem de beste ruin.

Stap nekt Jameson RS2
Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atlinda M keur pref sport-dres IBOP-dres van Negro, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) ging na de overwinning in de halve finale als favoriet de strijd in. Gert van den Hoorn en Joyce Heuitink konden voor de stap niet hoger dan een 7 geven. Ondanks dat alle andere punten ver voorbij de 9 zijn, houdt de stap Jameson RS2 op een vierde plek, wat hem na de eerste finaleronde op de derde positie zet. De top 3 beweegt zich zo dicht bij elkaar dat zelfs de 95 punten voor het overrijden geen verandering in het klassement teweeg brengt.

Jatilinda beste merrie
All at Once-dochter Jatilinda, uit dezelfde moeder als Jameson RS2, gaat de boeken in als beste merrie. In de finaleronde scoorde de voormalig NMK-kampioene 90,6 punten, wat resulteert in de vierde plaats in het eindklassement.

Just Wimphof vijfde
De vijfde positie was voor de KWPN-goedgekeurde Just Wimphof (De Niro uit Rastede elite sport-dres IBOP-dres van Riccione, fokker Carla Rienks – Kramer uit Westerlo BEL) en Renate van Uytert - van Vliet. HIj werd gevolgd door de KWPN-goedgekeurde For Ferrero (For Romance uit Dubai Millenium van Don Crusador, fokker Stal de Biebosschen uit Londerzeel BEL).

Uitslag

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.
Foto: Jacob Melissen

Bekijk hieronder de blije reactie van Renate van Uytert - Van Vliet

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners