Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met drie nakomelingen van de vijf in de finale voor vier tot en met zevenjarige Gelderse merries was Alexandro P wederom ruim vertegenwoordigd. Zijn dochter Jeaninetty kon dit keer de titel mee naar huis nemen, de kampioene van de Dag van het Geldere Paard Kiki-Kate (v.ferdinand) werd nu tweede.

Het was een diverse groep Gelderse merries, die vandaag mocht aantreden op de Nationale merriekeuring. De jury had nog niet zo’n makkelijke taak om de merries op volgorde te zetten. Uiteindelijk streden twee merries om het kampioenschap waarvan de jury de royaal ontwikkelde Jeaninetty (uit Sinetty keur sport-dr van Cabochon, fokker Ria Hekkert uit Wijhe) koos als kampioen. 

Juryvoorzitter Arie Hamoen: “Beide merries hadden iets meer kunnen overtuigen in stap, maar het royale Gelderse type en de correctheid gaven in dit geval de doorslag. Jeaninetty heeft een mooi model, en beweegt met ruimte maar zou nog iets meer bergop mogen gaan.” De als tweede geplaatste Kiki-Kate (Ferdinand uit E-Tosca keur IBOP van Ahoy) werd gefokt door G.M.M. Joosten uit Bakel. “Een sterke merrie die iets meer in het Gelderse type zou mogen staan. Ze draaft wel heel functioneel. “

Op de derde plaats kwam de charmante Alexandro-dochter Kadolein. “Een merrie met een mooi front die iets snelheid nodig wanneer ze in beweging komt en meer mag dragen.”

 

YBF voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners