Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Eén van de hoogtepunten vandaag vormde de huldiging van de totaal verraste Willy Wijnen als fokker van het jaar 2019 in de dressuurrichting. Dit eremoment sloot geweldig aan op de overwinning van zijn fokproduct Imposantos in de Pavo Cup.

Alleen zijn kinderen en ruiters/amazones van succesvolle fokproducten zaten in het complot en daardoor vormde de verkiezing tot fokker van het jaar een geweldige verrassing voor Willy Wijnen. Met de Sultan-dochter Barina bouwde hij een zeer succesvolle sportpaardenfokkerij op, waarmee hij niet alleen in de dressuurrichting maar ook zeker in de springsport hoge ogen gooit. Zo komt de GCT-geweldenaar Explosive W (v.Chacco-Blue) van Ben Maher uit zijn fokkerij, evenals de dit jaar tot reservekampioen op de hengstenkeuring in Den Bosch verkozen Diamant de Semilly-zoon Liamant W.

Prachtig moment
Maar deze titel verdient hij ook zeker dankzij zijn grote fokkerijverdiensten in de dressuurrichting. Naast de KWPN-goedgekeurde hengsten Landeur (v.Grandeur) en Tolando (v.Krack C), die op Lichte Tour-niveau is uitgebracht, maakt de KWPN-goedgekeurde hengst Imposantos (v.Wynton) geweldige reclame. Uiteraard kon deze hengst onder Bart Veeze niet ontbreken in de huldiging. “Wát een verrassing! Ik kreeg pas kort van tevoren argwaan, toen ik de bloemen van de huldiging van Imposantos in de Pavo Cup naar de auto wilde brengen en de regiosecretaris Wil Haarman heel vriendelijk voorstelde dat hij de bloemen wel even in de KWPN-stand zou zetten, omdat ze zogenaamd écht niet zonder water konden”, lacht Willy Wijnen. “En daarna werd ik er nog op attent gemaakt dat ik goed naar de speaker moest luisteren. Toen begon er wel iets te dagen, maar man.. wat een geweldige beleving! Om hier samen met mijn vrouw Bets en mijn kinderen en kleinkinderen gehuldigd te worden. Dat is een moment om nooit meer te vergeten!”

JS voor KWPN / Foto Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners