Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

18 dressuurmerries en 19 springpaarden zijn vandaag aangeleverd voor de EPTM. De merries hebben een stal betrokken in Ermelo en worden daar de komende weken zadelmak gemaakt.

Alle 37 merries zijn door vandaag door een dierenarts bekeken, zodat er geen veterinaire problemen zijn die de start van het onderzoek in de weg staan. De beoordeling van deze merries is tijdens de EPTM in handen van Henk Dirksen, Nelle Bijlsma en trainingsleider Henk Hammers. De eerste beoordeling van de paarden staat op 13 september op het programma, de volgende beoordelingsdagen zijn 18 en 27 september. Het examen zal plaatsvinden op 3 oktober.

Diverse groep
“De merries zijn vandaag aangeleverd en we gaan morgen met ze werken”, begint Henk Dirksen. “Het is een diverse groep paarden. We hebben een aantal merries die nog veulenboek zijn en het hele traject nog moeten doorlopen, maar ook paarden die al op de NMK geweest zijn en die we nu onder het zadel gaan testen. We gaan met vertrouwen met deze merries aan het werk.” Via de EPTM kunnen de paarden in korte tijd van veulenboekmerrie naar elitemerrie promoveren.

Bekende merries
“Het is leuk om een aantal paarden terug te zien die we deze zomer op de keuring beoordeeld hebben. Een van hen is de Arezzo VDL-dochter Larenchidee DN, die kampioen werd op de Jong KWPN-keuring.” Deze driejarige Larenchidee DN (uit Orchidee ster pref prest PROK van Contender, fokker D. Noordhuis uit Wijster) van de fokker en M. Noordhuis uit Beilen is een van de 19 springmerries die vandaag aan het onderzoek zijn begonnen.

MvE voor KWPN

Deelnemende merries
Meer informatie EPTM-test

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners