Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de eerste dag van het EK Dressuur ging de KWPN-hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. sterk van start. Hans Peter Minderhoud bracht de Vivaldi-zoon naar 75,29% en dat zet de Nederlandse ploeg, met een minimaal verschil, op de vierde positie. Dat betekent dat het oranjeteam voorzichtig uitzicht heeft op de bronzen medaille.

Routinier Hans Peter Minderhoud reed met Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi uit Resia elite prest PROK van Ferro, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland) als tweede Nederlander en laatste ruiter van de eerste dag naar binnen. Minderhoud reed een sterke proef die goed was voor de vijfde positie. “Het was wel een goede proef, maar op het voorterrein was het nog beter. In de proef raakte ik het een heel klein beetje kwijt. Ik had liever 77% of meer gehad, maar dit is een goede score en zijn we nog niet kansloos. Nu mogen Emmelie en Edward het morgen afmaken.”

Buitenlandse KWPN’ers gaan voor medailles
De zesde positie was voor een Britse debutante. Charlotte Fry reed met Dark Legend (Zucchero uit Zoë keur IBOP-dres van Tango, fokker familie Nobus – de Potter uit Eede) naar 74,31% en helpt daarmee Groot-Brittannië naar voorlopig zilver. De zevende positie is voor Brother de Jeu (Voice uit O. Esther de Jeu elite pref prest D-OC). Het fokproduct van Emmy de Jeu en Goffe-Nill van der Zijden kwam met Zweedse Antonia Ramel tot 74,22% en zet daarmee haar thuisland op zilver.

Debutante Meulendijks
Anne Meulendijks, debutante bij de senioren, kijkt redelijk tevreden terug op haar verrichting met MDH Avanti N.O.P. (United uit L’Amusanta keur pref prest van Farrington, fokker R. Arts uit Escharen). “Ik ben blij met dit debuut, maar baal ook van de foutjes. We hebben geprobeerd om het wat te perfectioneren. Dat heeft op veel punten goed uitgepakt, alleen het was jammer dat het nu tot twee keer toe mis ging in een wisselserie. Meulendijks kreeg 71,80% toebedeeld en staat daarmee op de voorlopige tiende plaats.

Oude bekende
Op de twintigste positie (68,46%) zien we een oude bekende. Bonzanjo (Jazz uit O.Bertje keur pref prest van Tango, fokker Huub van Helvoirt uit Rosmalen), het voormalige kaderpaard van Diederik van Silfhout, kwam in actie met Israëliër Eyal Zlatin.

In Belgische dienst
In Belgische dienst is Charlie (Florencio uit Vinora ster van Osmium, fokker fam. Van der Heijden). Simon Missiaen bracht de ruin naar 67,31% en de 26e plaats.

Speciaal voor het EK in Rotterdam hebben wij een overzichtspagina gemaakt met alle deelnemende KWPN’ers, startlijsten en uitslagen.

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.
Foto Dream Boy: Dirk Caremans


 

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners