Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ben Maher is vandaag sterk van start gegaan in het eerste onderdeel van het EK springen in Rotterdam met de door de kersverse fokker van het jaar Willy Wijnen gefokte Explosion W (v.Chacco-Blue).

Voor Nederland werd het geen droomstart. Marc Houtzager sprong een geweldige ronde met Sterrehof’s Calimero (2e bez. PROK, Quidam de Revel uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn uit Oud Ootmarsum) en eindigde daarmee als 18e, waarmee hij nog net tot de prijswinnaars behoorde. Frank Schuttert moest met Lyonel D (v.Little Joe) één balkje incasseren, wat vier strafseconden opleverde en daarmee staat hij voorlopig 35e, net één plaats hoger dan Doron Kuipers met Charley (v.Calido I). Maikel van der Vleuten reed een snelle rit met Dana Blue sport-spr (Mr.Blue uit Tulana van Hemmingway, fokkers Jan en Paul Bocken uit Weert) maar liep tegen twee ongebruikelijke foutjes aan en zakte daardoor naar de voorlopige 40e plaats.
 
Goede start
Peder Fredricson leverde vandaag de beste prestatie met H&M All In (v.Kashmir van ‘t Schuttershof), waarmee hij net wat sneller was dan de als derde geëindigde Ben Maher met Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum). Met de KWPN-erkende hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky uit Ratina Z van G.Ramiro Z, fokker B&S Sportpferde) maakte Marcus Ehning een sterke start door als achtste te finishen in het eerste 1.50m-onderdeel. Morgen om 10.00 uur gaat het tweede onderdeel van start in Rotterdam, en vrijdag worden de teammedailles verdeeld.

KWPN Mediaguide - EK Rotterdam

JS voor KWPN / Foto Explosion W - HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners