Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nicole den Dulk heeft met haar Wallace N.O.P. brons bemachtigd op het Europees kampioenschap paradressuur. In het Kralingse bos reed de amazone met de Future-zoon naar 73,35% in Grade II. In Grade III was er zilver voor Rixt van der Horst en Findsley N.O.P. (v.Bellissimo M).

Findsley (Bellissimo M uit  A-R. Gila ster pref van Obelisk, fokker Nico van Vliet uit Nieuw-Amsterdam) ging met Rixt van der Horst naar 74,70% in Grade III.  “Ik moest er hard aan werken, maar heb een fijne proef kunnen rijden”, meldt de amazone. “Ik was vooral blij met de keertwendingen en de verruimingen, de overgangen waren ook netjes. Mijn doel was om goud te behalen, daar gaan we na deze rit nog steeds voor.”

Brons voor Den Dulk
Nicole den Dulk is tevreden over haar prestatie met het fokproduct van A.W.M. Luyten uit Oirschot. Wallace N.O.P. (Future uit Ogineke ster PROK van Rohdiamant) liep volgens de amazone actief, maar toch ontspannen de proef door. “De draf is altijd heel goed. Op wat kleine afwerkingsfoutjes na is het gewoon goed. Het is mooi om op een EK dit percentage te scoren.”

Grade I: geen medailles met een oranje tintje
In Grade I strijden geen Nederlanders mee en zaten er geen Nederlands gefokte paarden in de medailles. In Britse dienst zagen we hier de twintigjarige Sky O’Hara (Welt Hit II uit Fruhlingstraum keur pref prest van Lector, fokker L. Prins uit Assen). Met Mari Durward – Akhurst zat er 70,28% en de zevende plek in. De elfde positie in deze rubriek was voor Dominique (Dreamcatcher uit Zonique elite IBOP-dres PROK van San Remo, fokker J. van de Schaaf uit Hantumeruitburen) , die met de Tsjechische Anastasija Vistalova 68,53% bemachtigde. De Portugese José Augusto Neves kwam met zijn Vendetto C (Krunch de Breve uit Orchidee van Darco, fokker J. Custers uit Bree) tot 60,92%.

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Findsley N.O.P.: Dirk Caremans


 

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners