Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Nederlandse paradressuurruiters zijn sterk op weg op het Europees kampioenschap in Rotterdam. Nadat de andere paradressuurruiters gisteren een zilveren en bronzen medaille bemachtigden, hebben nu ook Sanne Voets en Frank Hosmar en een gouden medaille gewonnen. Hosmar bleef met zijn Alphaville N.O.P. nipt voor op Sophie Wells en C Fatal  Attraction

Voets en haar succespaard zetten hiermee een indrukwekkende zegereeks voort.  Het duo verkreeg 76,65% in Grade IV en daarmee bleef de Vivaldi-zoon (uit Kaylee keur prest sport-dres van Elcaro, fokker A.M. Reuzenaar uit Schaijk) bijna drie procent voor op de nummer twee.

In buitenlandse dienst
In diezelfde Grade IV ging Dance Valley M (Spielberg uit Nikita elite sport-dres PROK van Ferro, fokker F. van Bommel uit Milheeze) samen met de Italiaanse Federico Lunghi naar 67,17% en de zesde plek. De vijftiende positie was voor de Finse Jessica Kerttunen en haar Hamlet-nazaat Westside (uit Pegasus van Balzflug, fokker J. van Schijndel uit Maren-Kessel).

Goud voor Alphaville N.O.P.
Alphaville N.O.P. (Sandreo uit Marcia keur van Iglesias, fokker A. Hendriks uit Reek) ging met Frank Hosmar naar 75,81% en bleef daarmee 0,215 procent voor op Sophie Wells en de in Engeland gefokte KWPN’er C. Fatal Attraction (Fidertanz uit Tolivi van Olivi, fokker E.E. Brandon uit Wigan GBR). De twee blijken door de jaren heen aan elkaar gewaagd en dat blijkt ook in deze uitslag: drie van de vijf juryleden plaatsen Hosmar op één, voor Wells zijn dat er twee van de vijf.

Eros van Heem
Eros van ons Heem met de Belgische Kevin van Ham kwamen tot 70,83%. De Johnson-zoon (uit Onyx ster van Ferro, fokker H. Vallaeys uit Boutersum BEL)  werd daarmee vijfde.

Uitslagen
Media-guide KWPN-paarden

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto Sanne Voets: Dirk Caremans

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners