Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zoals vooraf werd voorspeld, was het Isabell Werth die er overtuigend met het goud vandoor ging in de Grand Prix Special.  Al werd de strijd haar wel moeilijk gemaakt door landgenote Dorothee Schneider. De zeventienjarige Vancouver K kwam met de Ierse Judy Reynolds tot 78,25% en behaalde daarmee de vijfde plaats.

Zeventien jaar is Vancouver K (Jazz uit Phantastia van Ferro, fokker G. Korver uit Harmelen) inmiddels en nog zo fit als een hoentje. Eerder deze week was de ruin medeverantwoordelijk voor het feit dat er voor het eerst een Iers dressuurteam van start mag op de Olympische Spelen. In de Grand Prix Special liet Vancouver K met een gladde proef weer zijn kunnen zien en zo eindigde hij als beste KWPN’er.

Geen topvorm bij Cosmo
Cosmo (Van Gogh uit Lady ster prest van Frühling, fokker S. Serrarens uit Weert) liet bij vlagen zijn kwaliteit zien, maar had niet de topvorm te pakken. Geen tienen deze ronde, wel een paar flinke missers . De score komt niet verder dan 78,11% en dat betekent de vijfde plaats voor Sönke Rothenberger.

Sympathiek beeld
Classic Briolinca (Trento B uit Trolinca prest van Royal Dance, fokker gebroeders Van der Steen uit Den Dungen) imponeerde onder de Britse Gareth Hughes met het gemak waarmee zij door de piaffes, passages en de pirouettes heen ging. Met een smakelijk totaalbeeld kwam de score op 78,08%.  

Edward Gal beste Nederlander
De achtste plaats was voor de KWPN-erkende Glock’s Zonik N.O.P. De Blue Hors Zack-zoon (uit Romanik van Romanov, fokker Straight Hors uit Alleroed DEN) verkreeg met Edward Gal 77,99%. “Ik ben niet helemaal tevreden”, meldt Gal. In het losrijden liep het fijn, maar in de ring was ik het een beetje kwijt. Daardoor hadden we wat storingen.”

Blue Hors Zack
Blue Hors Zack kwam tot 77,23% en de tiende positie. De zoon van Rousseau (uit Orana ster pref prest IBOP-dres van Jazz, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) was met Daniel Bachmann Andersen heel sterk op weg, maar in het aanpiafferen na de stap verliep de communicatie wat minder soepel. Een dure lijn om fouten te maken.

Dream  Boy naar kür
Buriel K.H. (Osmium uit Ronja K.H. ster pref prest van Krack C, fokker familie P. Bakker uit Otterleek) kwam met de Zweedse Juliette Ramel tot 76% en de twaalfde plaats. Zij worden gevolgd door de KWPN-hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi uit Resia elite prest PROK van Ferro, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland). Met 75,51% zit er de kür op muziek in voor Hans Peter Minderhoud die naar eigen zeggen één van zijn betere proeven reed met de zwarte hengst.

Geen kür voor debutanten
Charlotte Fry reed met Dark Legend (Zucchero uit Zoë keur IBOP-dres van Tango, fokker familie Nobus – de Potter uit Eede) naar de zeventiende positie en daarmee eindigt haar eerste senioren-kampioenschap. Hetzelfde geldt voor Anne Meulendijks en haar MDH Avanti N.O.P. (United uit L’Amusanta keur pref prest van Farrington, fokker R. Arts uit Escharen). De negentiende positie is voor Brother de Jeu (Voice uit O.Esther de Jeu elite pref prest PROK van Jazz, fokker  Emmy de Jeu) en Antonia Ramel.

Storingen bij Desperado
Voor Emmelie Scholtens eindigde het kampioenschap teleurstellend. De amazone begon sterk aan haar proef met Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC van Havidoff, fokker familie Andeweg uit Randwijk). In de eerste twee piaffes ontstonden dikke storingen, waardoor de score niet boven 65,36% uitsteeg.

Uitslag

Media-guide KWPN-paarden

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto Vancouver K: Dirk Caremans

 

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners