Rijpaard














Tuigpaard





Gelders paard


Jong KWPN



Toepassen

Met een magistrale nulrit verzekerde Ben Maher zich met Explosion W (v.Chacco-Blue) van de beste uitgangspositie richting finale, brons voor Groot-Brittanië en Olympische kwalificatie. Daarmee verrichten ze een heldendaad.

Wie ook geweldige prestaties leverden waren de Belgen, die knap het teamgoud wisten te bemachtigen met in hun team Jos Verlooy/Igor (v.Emerald van ’t Ruytershof) als beste combinatie. Zij staan na drie EK-onderdelen op de tweede plaats in de individuele ranking, net achter Ben Maher met zijn door Willy Wijnen gefokte geweldenaar Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet). “Ik ben echt heel blij met waar onze rit allemaal aan heeft bijgedragen vandaag. Explosion W is echt een ongelooflijk goed springpaard. Ook vandaag sprong hij weer fantastisch, hoewel hij iets spooky was in de driesprong maar dat leverde gelukkig geen problemen op. Het is fijn dat hij morgen lekker een dagje vrij mag en ik kijk echt uit naar de individuele finale op zondag”, reageerde Ben Maher.

Crowd favorites
Duitsland won het zilver met in hun team publieksfavorieten Marcus Ehning met de KWPN-erkende hengst Comme Il Faut (Cornet Obolensky uit Ratina Z van G.Ramiro Z, fokker B&S Sportpferde), die vandaag een prachtige nulrit lieten noteren. “Comme Il Faut gaf me in de warm-up al een heel goed gevoel en ik ben heel blij met onze ronde. Het is altijd een groot plezier om hem te rijden en het is leuk dat ook het publiek zo enthousiast op ons reageert”, sprak de Duitse topruiter. Nederland kwam niet verder dan de negende plaats. Met één springfoutje steeg Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (2e bez. PROK, Quidam de Revel uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn uit Oud Ootmarsum) naar de elfde plek individueel. Voor Nederland heeft ook Frank Schuttert zich met Lyonel D (v.Little Joe) met een 24e plaats weten te plaatsen voor de individuele finale op zondag.

Lees alles over het EK in Rotterdam in de KWPN Mediaguide


JS voor KWPN / Foto Explosion W - HippoFoto

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners