Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het Nederlandse paradressuurteam heeft goud bemachtigd op het Europees kampioenschap in Rotterdam. In het Kralingse bos stond het team onder leiding van Joyce Heuitink bijna zes procent los van de Britten.

Het is het tweede jaar dat het Nederlandse team goud wint. “Verleden jaar gebeurde hetzelfde in Tryon en nu in eigen  huis. Dat is echt geweldig”, meldt de bondscoach. “Ik ervaar dit kampioenschap als een groepsprocent, waarbij iedereen op zijn eigen manier een optimale voorbereiding treft. De samenwerking heeft goed uitgepakt.”

Relaxte Alphaville N.O.P.
Vanmorgen vroeg was het de beurt aan Frank Hosmar. In het zadel van Alphaville N.O.P. (Sandreo uit Marcia keur van Iglesias, fokker A. Hendriks uit Reek) verkreeg hij met 75,86% het hoogste percentage in zijn Grade. “Ik heb iets op safe gereden. Omdat ik voor het team rijd, wilde ik niet teveel risico nemen. Mijn paard was heel relaxed, van de week keek hij meer om zich heen.”

Britten naar zilver
Hosmar werd op de voet gevolgd door Sophie Wells en haar in Engeland geboren Fidertanz-nazaat C. Fatal Attraction (uit Tolivi van Olivi, fokker E.E. Brandon uit Wigan GBR). Wells bracht met deze prestatie haar thuisland naar de zilveren teammedaille. Voor Engeland kwam ook Mari Durward-Akhurst van start. Haar Sky O’hara (Welt Hit II uit Fruhlingstraum keur pref prest van Lector, fokker L. Prins uit Assen)liet 70,89% noteren.

Onverslaanbare Voets
In Grade IV was Sanne Voets van grote klasse. De onverslaanbare Voets kwam met Demantur RS2 N.O.P. tot 77,05% en stond daarmee royaal bovenaan. “Ik wist dat een foutje geen ramp zou zijn, maar het ging relatief foutloos. We hebben goede verruimingen laten zien en ook de galopwissels waren mooi strak. We zaten in de goede flow”, vertelt de amazone over haar prestatie met de Vivaldi-zoon (uit Kaylee keur prest sport-dres van Elcaro, fokker A.M. Reuzenaar uit Schaijk).

Sterk team
Een dag eerder deden Rixt van der Horst en Nicole den Dulk goede zaken in hun Grades. Van der Horst reed met Findsley N.O.P. (Bellissimo M uit  A-R. Gila ster pref van Obelisk, fokker Nico van Vliet uit Nieuw-Amsterdam) naar 74,02%. Den  Dulk kwam in actie met Wallace N.O.P. (Future uit Ogineke ster PROK van Rohdiamant, fokker A.W.M. Luyten uit Oirschot)  en liet 73,36% noteren.

België net buiten podium
De Belgen eindigden op een haar na net buiten het podium. Kevin van Ham zadelde Eros van ons Heem en verkreeg 69,27%.

Uitslag
Media-guide KWPN-paarden

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners