Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vijf van de vijftien kürfinalisten waren Nederlands gefokt, toch was het een volledig Duits podium op het Europees kampioenschap in Rotterdam. Isabell Werth zette haar zegereeks voort, maar dat was niet zonder slag of stoot. Dorothee Schneider komt gevaarlijk dichtbij met de geweldig passagerende Showtime FRH en ook de concurrentie van Jessica von Bredow-Werndl was stevig. De door G. Korver uit Harmelen gefokte Vancouver K zette met de Ierse Judy Reynolds het beste KWPN-resultaat neer. Met haar vijfde plaats bleef ze net voor op Edward Gal en de KWPN-erkende Glock’s Zonik N.O.P.

85,58% laat de Jazz-zoon (uit Phantastia van Ferro) noteren in zijn kür op muziek en dat is een persoonlijk record voor de combinatie.  En daarmee laat Vancouver K met zijn zeventien jaar (en al vijf jaar internationaal op het hoogste niveau) zien dat hij nog wel naar Tokyo wil. Het duo schreef eerder deze week al geschiedenis, door medeverantwoordelijk te zijn voor het feit dat er voor het eerst een Iers dressuurteam van start komt op de Olympische Spelen van Tokyo.

Beste Nederlander
De KWPN-erkende Glock’s Zonik N.O.P.  kwam met Edward Gal tot 84,27% en hun zesde positie is meteen het beste Nederlandse resultaat. De Blue Hors Zack-zoon (uit Romanik van Romanov, fokker Straight Hors uit Alleroed DEN) liet een gloednieuwe kür zien, waar ook Prinses Beatrix van onder de indruk lijkt.

Blue Hors Zack zesde
Blue Hors Zack kwam tot 83,71% en de zesde positie. De zoon van Rousseau (uit Orana ster pref prest IBOP-dres van Jazz, fokker B. Wilschut uit Bosschenhoofd) liet met Daniel Bachmann Andersen een goede kür zien.

Sterke kür Dream Boy
Op de negende plaats zien we de KWPN-hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. Hans Peter Minderhoud reed een sterke kür met de Vivaldi-zoon (uit Resia elite prest PROK van Ferro, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland). Het resultaat: 81,54%.

Sympathiek beeld
Classic Briolinca (Trento B uit Trolinca prest van Royal Dance, fokker gebroeders Van der Steen uit Den Dungen) laat onder de Britse Gareth Hughes een heel sympathiek totaalbeeld zien. Met 80,12% zat er de tiende positie in.

Uitslag

Media-guide KWPN-paarden

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners