Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met twee gouden en twee zilveren en een bronzen medailles is het Europees kampioenschap goed geëindigd voor de paradressuurruiters. In Grade V reden Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. naar het goud, zij werden gevolgd door de  Britse Sophie Wells en haar zilveren C. Fatal Attraction. In Grade IV bewezen Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. hun onaantastbaarheid. Rixt van der Horst en Findsley N.O.P. eindigden op zilver in Grade III en voor Nicole den Dulk en Wallace N.O.P. zat er de bronzen medaille in.

Hosmar is in goede vorm dit kampioenschap. Met zijn Sandreo-nazaat (uit Marcia keur van Iglesias, fokker A. Hendriks uit Reek) liet hij 79,90% noteren en daarmee bleef hij nipt voor op zijn jarenlange concurrente. Sophie Wells en de in Engeland geboren C. Fatal Attraction (Fidertanz uit Tolivi van Olivi, fokker E.E. Brandon uit Wigan GBR) lieten de teller oplopen tot 78,37%.

Door tot Tokyo
“Voor mij was het een heel goed EK", licht Hosmar toe. “Dat is al snel natuurlijk als je drie keer goud wint. Het blijft leuk en in principe wil ik nog doorgaan tot Tokyo en daarna is het de bedoeling dat ik stop met het rijden van grote kampioenschappen. at kost allemaal heel veel tijd en geld en het is een keer mooi geweest." 

Eros van ons Heem naar vijfde plaats
Voor de Belgische vlag kwamen Kevin van Ham en Eros van ons Heem (Johnson uit Onyx ster van Ferro, fokker H. Vallaeys uit Boutersum BEL) tot 73,13% en de vijfde plaats.

Voets van grote klasse
Sanne Voets is al vanaf de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro onaantastbaar en ook in Rotterdam bewees zij haar grote klasse. Voets won alle proeven met haar Demantur RS2 N.O.P. en in de kür bleef de Vivaldi-zoon (uit Kaylee keur prest sport-dres van Elcaro, fokker A.M. Reuzenaar uit Schaijk) met zijn 79,72% zo’n zes procent los van de nummer twee.

Dance Valley M
De zesde positie was voor de voor Italië rijdende Federico Lungh en Dance Valley M. Deze Spielberg-dochter (uit Nikita elite sport-dres PROK van Ferro, fokker F. van Bommel uit Milheeze) bemachtigde 68,70%.

Den Dulk naar brons in Grade II
In Grade II bemachtigde Nicole den Dulk de bronzen  medaille. Den Dulk kwam in actie met Wallace N.O.P. (Future uit Ogineke ster PROK van Rohdiamant, fokker A.W.M. Luyten uit Oirschot) en scoorde 74,31%.

Findsley N.O.P. naar zilver
Rixt van der Horst en haar Findsley N.O.P. (Bellissimo M uit A-R. Gila ster pref van Obelisk, fokker Nico van Vliet uit Nieuw-Amsterdam) verkregen in het afsluitende onderdeel tot 77,32% en dat betekende weer de zilveren positie voor de amazone.

Net buiten podium
In de laagste Grade zat er voor Welt Hit II-nazaat Sky O’hara (Welt Hit II uit Fruhlingstraum keur pref prest van Lector) net geen medaille in. Het twintigjarige fokproduct van L. Prins uit Assen kwam met 75,40% zo'n twee procent tekort om mee te doen voor het eremetaal.

Uitslagen

Media-guide KWPN-paarden

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

 

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners