Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Wat wás het spannend. Tot de laatste ruiter aan toe, tot de één-na-laatste sprong. Want daar kreeg Ben Maher met Explosion W (v.Chacco-Blue) zijn eerste foutje op dit EK en dat betekende zilver in plaats van goud voor dit fenomenale duo.

Fokker Willy Wijnen was elke dag aanwezig in Rotterdam om zijn formidabele fokproduct Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet) live aan te moedigen. Na drie onderdelen stond hij fier aan de leiding maar na de eerste ronde vandaag was het verschil met zijn naaste concurrent nét minder dan vier strafpunten. Eén foutje en het goud ging naar Martin Fuchs met de Cornet Obolensky-zoon Clooney, en dat gebeurde. Toch doet het niets af aan de voortreffelijke indruk die Explosion W hier op iedereen gemaakt heeft. “Zoals Ben Maher zelf altijd zegt: het is alsof Explosion W van een andere planeet komt”, lacht Willy Wijnen. “Het is geweldig om dit als fokker mee te maken. We hebben hem als zevenjarige aan Ben verkocht, omdat ik altijd een rotsvast vertrouwen in hem heb gehad en we hem alleen aan een echte topruiter wilden verkopen. Bij mij is hij tot 1.40m-niveau opgeleid door Mariëlle van de Veer en ik weet nog dat ik in 2013 in De Paardenkrant heb gezegd dat hij een paard voor Tokyo gaat zijn. Die hoop heb ik nog steeds, maar dit EK-zilver is ook al absoluut geweldig. Het is gewoon haast niet te bevatten, ik heb verschrikkelijk genoten.”

Superlatieven
Ook Ben Maher praat uitsluitend in superlatieven over Explosion W, die hij rijdt voor de eigenaar Poden Farms. “Explosion W is een buitengewoon goed paard en in alles enorm atletisch. Hij heeft echt verdiend om hier goud te winnen maar helaas maakte ik net een galopsprong teveel in de lijn naar de één-na-laatste hindernis. Dat reken ik mezelf aan, want Explosion gaf alles om hier wederom foutloos te springen”, vertelt de Brit over de 10-jarige ruin, wiens moeder met Leon Thijssen presteerde. “Ik ben ongelooflijk blij dat ik dit paard dankzij de Poden Farms kan blijven rijden want het is een abnormaal goed springpaard met een top instelling. Ik ben super gelukkig dat ik het -naar mijn mening-  beste springpaard ter wereld mag rijden.” Als beste Nederlander eindigde Marc Houtzager na een 4/0-resultaat vandaag als achtste op dit EK met zijn geweldig springende Sterrehof’s Calimero (2e bez. PROK, Quidam de Revel uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn uit Oud Ootmarsum). Zijn rit werd verstoord door twee streakers maar dat belette het ervaren duo niet om toch al het hout boven te laten.

Bekijk alle nieuwsberichten over het EK incl. alle deelnemende paarden

Tekst en foto Wijnen en Maher -Jenneke Smit & Foto Explosion W - HippoFoto

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners