Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met scores van 72,0% en 70,4% won de KWPN-goedgekeurde hengst Hennessy afgelopen weekend in Someren. Onder Remy Bastings liep hij naar een dubbele overwinning in het ZZ-Zwaar.

Bij manege Het Keelven in Someren bleef Remy Bastings dit weekend ruimschoots voor op de concurrentie. In de eerste proef werd hij en Hennessy (De Niro uit Silhouette elite pref PROK v.Jazz, fokker Ploegmakers v Bavel uit Sint-Oedenrode) door de hoofdjury zelfs gewaardeerd met een score van 74%. Daarmee laat de zevenjarige hengst veel potentie zien voor de toekomst.

Gewoon goed
“Het ging echt goed”, vertelt de ruiter. “Natuurlijk kan er altijd wat beter, maar het was gewoon heel goed. Ik heb hem een keer eerder ZZ-Zwaar gestart, dat ging ook goed maar deze keer voelde het al weer makkelijker aan. Ik kon er in de proef echt al een beetje van genieten. Hij was in het begin wel wat fris, maar als je dan wat losgereden hebt dan is dat over. Als hij zo fris is geeft hij wel het gevoel bereid te zijn om nog heel veel meer te gaan doen dan dit.”

Bij de les
Remy is heel tevreden over de manier waarop de hengst zich in de ring laat bewerken. “Als je de diagonaal oprijdt en verzamelt voor een pirouette, dan blijft hij al echt fijn doorgalopperen. Ook in de wisselseries weet hij goed wat er komt, doet hij de oortjes naar voren en werkt hij fijn mee. Hij is heel constant en scoort overal een 7 voor of een beetje meer. In Someren ging er tijdens mijn proef een paard van het terrein af, net op het moment dat ik van de uitgestrekte naar de verzamelde stap ging. Ik vind het logisch dat zo’n hengst daardoor wordt afgeleid, maar hij bleef heel fijn geconcentreerd. Ik voelde dat hij wel even op dat paard lette, maar ondertussen bleef hij toch heel netjes stappen. Hij krijgt alles mee maar blijft toch bij de les, dat is heel fijn.”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners