Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De veulenfotowinactie is 31 juli aan een einde gekomen, maar de laatste winnaars van deze actie lichten wij graag deze week nog uit! Jaap en Herma Muilwijk fokken al jaren meerdere veulens en deze keer een veulen dat zijn naam eer aan doet. Dit hengstveulen is namelijk een Jazz-nakomeling uit een tuigpaardmoeder, genaamd Outsider!

Hoe zijn jullie tot de hengstenkeuze Jazz gekomen voor deze tuigpaardmerrie? “Wij zijn Jazz-fans van het eerste uur en hebben deze hengst eerder dan ook al zeven keer gebruikt op verschillende merries met succesvolle resultaten. De keuze voor de hengst Jazz brengt de familie Muilwijk eerder onder andere Passionelle (Jazz uit Imagine pref prest van Fantast), die met de Amerikaanse Lisa Wilcox Prix St George liep en Dutchman (Jazz uit Imagine pref prest van Fantast), die momenteel met de Ierse Alex Baker uit komt in de U25. Daarnaast is er ook Valentino (Jazz uit Imagine pref prest van Fantast)die onder Marcel Timmermans start in het ZZ-Zwaar."

Experiment met een tuigpaardmerrie
"We wilden al jaren eens experimenteren met de combinatie Jazz x tuigpaardmerrie, maar gezien het dekgeld was dit voor ons toch een iets te duur experiment. Totdat in 2017 diepvrieszaad van Jazz werd aangeboden tegen een gereduceerde prijs per rietje. De merrie bleef dat jaar gust, maar in 2018 is het gelukt en zo hebben wij eind januari dit jaar Outsider mogen verwelkomen!”

Een echte showbink
De moeder van Outsider is de stermerrie Beauvilina (Sander uit Javilina voorl. keur, preferent van Cinovo), eveneens gefokt door de familie Muilwijk. “De eerste nakomeling van Beauvilina is de KWPN-erkende Gelderse hengst Atze, die op zevenjarige leeftijd al Grand-Prix startte. Atze heeft veel balans en kan gemakkelijk sluiten in het werk. De balans geeft Beauvilina aan al haar nakomelingen mee. Wij hoopten met Jazz een iets luxer veulen te fokken met een chique hoofd en niet teveel wit. Jazz heeft zeker bloed en kwaliteit toegevoegd, Outsider is een showbink met veel front en veel balans!

Goedgekeurde hengsten in de moederlijn
Stammoeder Avilina werd gebruikt voor de boerderijwerkzaamheden en als concourspaard, maar werd daarnaast ook ingezet in de fokkerij. Zo gaf zij de goedgekeurde hengsten Marconi (Indiaan uit Avilina van Sirius) en de volle broer Rocconi. Tavilina, een volle zus van beide hengsten gaf onder andere Javilina (Cinovo uit Tavilina ster pref van Indiaan), waar Beavilina een nakomeling van is.

Rijpaard voor onze dochter
“Als Outsider mooi uitgroeit willen wij proberen om hem over te schrijven naar het Gelders Paard en hem wellicht aanbieden op de hengstenkeuring. Toch zien we hem het liefst als rijpaard voor onze dochter en hopen we dat zij het samen ver zullen schoppen in de dressuursport. Onze dochter Esmée is JongKWPN-lid en is tevens medefokker van Outsider.”

Verwacht u volgend jaar uw eerste veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Voor alle winnende veulens gaat u naar de speciale ‘veulenverhalenpagina’.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners