Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De laatste winnares van de veulenfotowinactie is bekend! Het is de 28-jarige Rianne Boon die uit haar eigen merrie een eerste veulentje heeft mogen verwelkomen. En dit is een heel bijzonder veulentje geworden voor Rianne en haar verloofde!

“Obrigada is een ondernemend, nieuwsgierig en lief veulen dat altijd de leiding neemt in de koppel van merries en veulens. Wanneer ze je ziet, komt ze direct hinnikend naar je toe, waardoor de rest ook volgt. Het is een veulen met veel uitstraling.”

 

Mag Joep met je trouwen?
Obrigada is voor Rianne en haar verloofde een heel bijzonder veulen geworden. “Obrigada is ingezet bij het huwelijksaanzoek van mijn verloofde. Dit was erg bijzonder gezien dit mijn eerste eigen gefokte veulen is, samen met mijn eigen merrie. Het veulen had een sjerp om met de tekst ‘Mag Joep met je trouwen?’. Dit was voor mij een heel speciaal moment.  Obrigada vond vooral de sjerp heel interessant, voornamelijk om op te eten.”

Glenfiddich VDL geeft maat
Obrigada is een dochter van de hengst Glenfiddich VDL. De keuze voor deze hengst heb ik gemaakt omdat Glenfiddich VDL maat meegeeft aan zijn nakomelingen. Aangezien de moeder van Obrigada niet de grootste is heb ik hier ook specifiek op gelet met het maken van de hengstenkeuze. De moeder van Obrigada is Cilgada (Ultimo uit Wilgada PROK van Numero Uno), die 1.30m heeft gesprongen. Cilgada komt vervolgens uit Wilgada (Numero Uno uit Ilgada keur pref prest van Nimmerdor) die internationaal 1.30m springt. “Uit mijn eigen merrie Cilgada wilde ik graag een nakomeling, aangezien de merrie een super instelling in de sport laat zien en over een goede springtechniek en reflexen beschikt.”

De merrielijn behouden
“Het veulen is uiteindelijk wat kleiner dan verwacht, maar ik hoop toch dat zij een stokmaat van 1.60m/1.65m zal behalen. Het is een mooi, chique veulen met een gouden karakter! Mijn plan is dan ook om het veulen aan te houden, over en paar jaar zelf op te leiden en vervolgens uit te brengen in de sport. Daarnaast ben ik blij dat het een merrieveulen is aangezien ik zo toch deze merrielijn kan behouden in de fokkerij.”

Verwacht u volgend jaar uw eerste veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer. Voor alle winnende veulens gaat u naar de speciale ‘veulenverhalenpagina’.

Beeld: Laura Dekker

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners