Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De tweede competitiewedstrijd van de Blom Hengstencompetitie Springen zal dit jaar verhuizen van het KWPN Centrum in Ermelo naar Vragender. Daar wordt de wedstrijd een onderdeel van Jumping De Achterhoek.

De Blom Hengstencompetitie trapt 12 november af bij Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg. De daaropvolgende competitiewedstrijd zal niet in Ermelo zijn, maar op 26 november in Vragender. Het weekend voorafgaand aan deze wedstrijd vindt in Vragender een internationale springwedstrijd voor de jeugdruiters plaats. Van 28 november t/m 2 december staat er een CSI1* en CSI2* op het programma. De Blom Hengstencompetitie wordt zo geïntegreerd in Jumping De Achterhoek. De derde Blom Hengstencompetitie is 28 december op IICH Groningen. De Blom Hengstencompetitie is opengesteld voor KWPN-goedgekeurde hengsten en hengsten die zijn goedgekeurd bij een door het KWPN erkend stamboek.

Ontwikkeling
“De hengsten worden over het algemeen als driejarige goedgekeurd, in het jaar dat ze vier worden presenteren ze zich op de KWPN Stallion Show. Een voorwaarde bij goedkeuring is dat ze als vier- en vijfjarige deelnemen aan de hengstencompetitie. Wanneer een hengst om bijvoorbeeld gezondheidsredenen niet deel kan nemen, dan krijgt hij een jaar uitstel”, licht Wim Versteeg toe. “We willen de doorontwikkeling van de hengsten, nadat ze zijn goedgekeurd in het verrichtingsonderzoek, graag volgen. De springpaarden moeten daarom als vijf- of zesjarige ook deelnemen aan de Blom Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen. Dit omdat we graag willen zien hoe de hengsten zich meten aan leeftijdsgenoten. Op deze manier kunnen we de ontwikkeling van de hengsten volgen, daarnaast is het een mooi meetmoment voor de fokkers.”

Anemone Hengstencompetitie Dressuur
Voor de dressuurpaarden begint de Anemone Hengstencompetitie op 11 november in Kronenberg. Hun tweede wedstrijd blijft wel in Ermelo, deze is op 11 december op het KWPN Centrum. De dressuurpaarden sluiten net als de springpaarden 28 december. De derde Anemone Hengstencompetitie Dressuur is net als de Blom Hengstencompetitie springen op 28 december in Zuidbroek.

MvE voor KWPN

Foto Ipsthar: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners