Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de eerste dag van de Borculo Elite Veulenveiling in PSC Lichtenvoorde te Vragender was Tavi Z (v.Tobago Z) verantwoordelijk voor een prachtige topprijs. De kleinzoon van de beroemde merrie Larthago bracht €35.000,- op en kwam voor dit bedrag via Nederlandse bemiddeling in Amerikaanse handen terecht.

Net zoals bij de Tobago-zoon uit een excellente moederlijn bleek het exclusieve bloed te scoren op deze avond die geheel in het teken van de springveulens stond. Bij het merrieveulen Oklalottie W (foto) (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Rêve), gefokt uit een zus van gouden Olympiër Vindicat W (Peter Charles), viel de hamer van veilingmeester Frederik De Backer op een bedrag van €26.000,-. Een flinke biedingsstrijd vond eveneens plaats bij Orage. Deze stopte pas op €23.000,- voor de dochter van Cornet Obolensky uit de Voltaire-moeder van Briljant (Katharina Offel).

Nieuw tijdens dit veertigjarig jubileum van de Borculo Elite Veulenveiling was de mogelijkheid om ook online te bieden, dus op afstand en in real time. Bij diverse veulens kwamen online biedingen voorbij. Buitenlandse kopers roerden zich nadrukkelijk tijdens deze veiling. Zo kregen veulens een nieuwe eigenaar uit onder meer Zwitserland, Portugal, Duitsland en de Verenigde Staten, waaruit zelfs een winnend bod van een bekende NBA basketballer verscheen.

Te spreken over het verloop van de veiling was ook Jan Markink. De voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo bedankte het aanwezige (kopers)publiek dat onder aan de streep een gemiddelde van ruim €10.700,- mogelijk maakte. Tot slot sorteerde hij voor op het vervolg van de Borculo Elite Veulenveiling, die op donderdag 29 augustus in het teken van de dressuurveulens zal staan.

Foto: merrieveulen Oklalottie W (Tangelo van de Zuuthoeve)
Bron: Borculo Elite Veulenveiling / bewerkt KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners