Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De derde collectie van de KWPN Online Veulenveiling staat online. In totaal zijn 37 veulens, 24 spring- en 13 dressuurveulens, op zoek naar een nieuwe eigenaar. Vanaf vrijdag kan er worden geboden en op maandag 9 september vanaf 20.00 uur sluiten de biedingen. Nieuw deze veiling is dat er voor het eerst een embryo wordt geveild! De moeder is een halfzus van zilverenmedaillewinnaar van het EK Explosion W (v.Chacco-Blue) en niemand minder dan topvererver Chacco-Blue tekent voor het vaderschap.

Explosion W sprong tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam onder Ben Maher de ene imponerende ronde na de ander. Met een fantastische techniek, onbegrensd vermogen en een geweldige galoppade wisten zij het teambrons voor Groot-Brittannië veilig te stellen. Op de slotdag bemachtigden zij, met een nipte achterstand op de gouden medaille, een prachtige individuele zilveren medaille.

Nauw verwant aan Explosion W
Explosion W’s moeder, de Baloubet Du Rouet-dochter Uarina, sprong onder haar sportnaam Untouchable op internationaal 1.55m-niveau onder Leon Thijssen. Naast Explosion W bracht zij tevens het internationale 1.45m-paard Boncetto W (v.Concetto Famos). Haar dochter Zarina III (v.Heartbreaker) is de moeder van het unieke embryo dat deze veiling onder de digitale hamer gaat. Deze merrie gaf eerder al de hengst Liamant W (v.Diamant De Semilly), welke tijdens de KWPN Stallion Show dit jaar werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en als derde eindigde in de kampioenskeuring. Later dit jaar is deze hengst goedgekeurd voor de dekdienst bij Zangersheide. Explosion W is zeer nauw verwant aan het embryo in deze veiling, beiden hebben Chacco-Blue als vader die maar liefst vier nakomelingen zag deelnemen aan de individuele finale van het Europees kampioenschap.

Bewezen en beloftevolle vaderdieren
Naast topvererver Chacco-Blue, tekent ook Harley VDL voor het vaderschap, net zoals Arezzo VDL, Dallas VDL, Falaise De Muze, Up To Date, Freeman VDL, als ook de nog jonge hengsten Kensington ES, Hermantico, Jumper Verdi, Comthago, Impressive VDL, Glenfiddich VDL, Jardonnay VDL, Jukebox, Poker de Marposa, Cantona TN en Chapeau TN. Bij de dressuurveulens zien we Governor, Imposantos, Zenon, Dettori, Sandro Hit, High Five US, Indian Rock, Taminiau, Incognito en tuigpaardhengst Eebert aan vaderszijde.

Internationaal Grand Prix
De moeder van het hengstveulen Opario (v.Harley VDL) is een volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Fire (v.Vleut) welke is geklasseerd op 1.50m-niveau. De grootmoeder van Malito De Reves-zoon Oakley SZ is een halfzus van het internationale 1.60m-Grand Prix-paard Que Pasa 5 (v.Quite Easy I) van de Russische Aleksandr Lis en van het internationale springpaard Ronaldo (v.Goodtimes). Uit deze moederlijn komen ook de internationale 1.50m-paarden Bling Bling BW (v.Regilio), Cupido (v.Cantos) en Wolina (v.Sheraton). Ook Dallas VDL-zoon On My Own heeft een grootmoeder die een halfzus is van een internationaal Grand Prix-paard: Santiago W (v.Calvaro Z) van de Hongaarse Gyula Szuhai.

Zelfde grootmoeder
Impressive VDL-zoon Ortis-K en Glenfiddich VDL-zoon Orbón-K hebben beide dezelfde grootmoeder. Zij gaf al het internationale Grand Prix-paard Vivaldi K (v.Indoctro) van de Deen Andreas Schou. Daarnaast staat zij te boek als moeder van het Canadese 1.40m-paard Tamourette K en van twee 1.30m-paarden. Uit deze moederlijn komen ook de internationale Grand Prix-paarden Ucorado B (v.Gran Corrado), Big Brother (v.Untouchable) en Sietse (v.Monaco).

De nieuwe Verdades
Het Olympische Grand Prix-dressuurpaard Verdades van de Amerikaanse Laura Graves draait al jaren mee op het allerhoogste niveau. Dit paard met als vader Florett As en als moedersvader de tuigpaardhengst Goya is een bijzondere verschijning in de dressuurring. In deze KWPN Online Veulenveiling koopt u wellicht de nieuwe Verdades! Orades De Jeu heeft als vader de tuigpaardhengst Eebert (v.Atleet) en als moeder de merrie Helaine de Jeu (v.Don Tango B). Uit deze moederlijn komt het ZZ-Licht-paard Cando S. (v.Tolando), het Lichte Tour-paard Walther (v.Rousseau) en meerdere Z1/Z2-dressuurpaarden.

Driemaal Imposantos
De kersverse Pavo Cup-winnaar Imposantos tekent driemaal voor het vaderschap. Orlando (mv.Fellini M) is nauw verwant aan het Grand Prix-dressuurpaard Edison (v.Johnson). Uit de moederlijn van Officier (mv.Zizi Top) komen meerdere Z1/Z2-dressuurpaarden, een Lichte Tour- en een Midden Tour-paard. De moeder van het derde Imposantos-veulen Olivier (mv.Gribaldi), heeft zelf Z2 gelopen en bracht al het Lichte Tour-paard Armani-Code (v.Sandreo). Zij is tevens een halfzus van de Grand Prix-dressuurpaarden Leopold (v.Bismarck) en Marck (v.Bismarck).

Veulens zijn gekeurd en beoordeeld
Maar de collectie bevat nog veel meer interessante veulens. Bekijk de collectie, registreer u als bieder en bied vanaf vrijdag 6 september mee. De veiling sluit maandag 9 september vanaf 20.00 uur. Al deze veulens zijn tijdens de foto- en videodagen gekeurd door een dierenarts en beoordeeld door een KWPN-inspecteur. Informatie over deze beoordelingen kunt u opvragen bij Rianka Hazeleger via salespromotion@kwpn.nl of telefoonnummer: 0341-255 511.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners