Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Stal te Bokkel heeft de Gelderse hengst Ibsen B verkocht. De Wynton-zoon vertrekt naar de stallen van RJF Slabbers Holding met het oog op de sport.

Ibsen B (Wynton uit Rosita keur pref sport van Cabochon, fokker G.E.B. Voordes-Veeneman en B. Veeneman uit Beemte Broekland) is in 2017 geslaagd voor het verrichtingsonderzoek, waar vooral zijn fijne galop, houding en aanleg als dressuurpaard positief opvielen. Yardena van Es stelde de zesjarige hengst afgelopen winter voor in de Hengstencompetitie Gelders Paard, de combinatie schreef daarin meerdere overwinningen op hun naam. Inmiddels heeft Lichte Tour-amazone Anouk Slabbers plaatsgenomen in het zadel van de hengst.

“Het is een heel fijn paard om mee samen te werken”, vertelt Anouk enthousiast. “Hij is heel mensgericht. Ik heb hem nu twee weken op stal en hij staat op een grote manege, maar hij is echt heel lief naar iedereen. Daarnaast is hij heel leergierig, daardoor zijn we ook al snel een combinatie aan het worden. Ik kan alles met hem doen, niet alleen onder het zadel maar ook in de omgang.”

Via Stal te Bokkel zal de hengst beschikbaar blijven voor de fokkerij via diepvriessperma. “De focus ligt momenteel echt op de dressuursport, het liefst wil ik met hem richting het hogere werk. De fokkerij komt later wel weer. Het is plan is wel om hem hengst te houden, dat is ook geen probleem omdat hij zo braaf is.”

MvE voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners