Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De keurhengst Apache is onverwacht ingeslapen. De UB40-zoon leed aan hoefbevangenheid, waardoor het team achter de succesvolle sport- en fokhengst het besluit moest nemen om hem in te slapen.

De hengst werd op de KWPN Stallion Show uitgeroepen tot reservekampioen en in het najaar van 2008 wordt de hengst met 78 punten ingeschreven in het stamboek. In de fokkerij weet hij dermate te overtuigen dat hij dit jaar het keurpredicaat kreeg uitgereikt. Naast de successen in de keuringsbaan, zes goedgekeurde zonen en een groot aantal sportpaarden, had de hengst jaarlijks in alle leeftijdscategorieën van het WK voor Jonge Dressuurpaarden en de Pavo Cup-finales nakomelingen meelopen.

Teampaard
In de hengstencompetities en de Pavo Cup was het fokproduct van Tonnie van der Koppel een opvallende verschijning. In de sport werd de hengst Nederlands kampioen in de Lichte Tour. De overstap naar de Grand Prix liet even op zich wachten, maar ook daar presteerde Apache goed. De hengst maakte meermaals deel uit van het Nederlandse team en werd achtste in de wereldbekerfinale van Gotenburg.

Lees meer over de levensloop van Apache in dit artikel in het KWPN Magazine van afgelopen maart

SR voor KWPN

Foto: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners