Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de 1.60m Cana Cup op het CSIO5* Spruce Meadows is Rowan Willis met de Douglas-zoon Diablo VII als tweede gefinished. Een dag eerder ging die positie in het 1.50m naar de Numero Uno-dochter Ennebel van het Posthuijs.

Voor het dolenthousiaste Canadase publiek kon het niet mooier dan dat topfavoriet Eric Lamaze de overwinning greep met Chacco Kid (v.Chacco-Blue) in het klassieke 1.60m om de Cana Cup. Daarmee troefde de Canadees de Nieuw-Zeelander Rowan Willis met Diablo VII (Douglas uit Lundy stb prest van Cavalier, fokker Jeannette Bervoets uit Zonnemaire) net af. Als beste Nederlander sprong Maikel van der Vleuten dankzij twee foutloze rondes met Idi Utopia (v.Quasimodo Z) naar de vierde prijs.

Goede genen
Met de door fokker Joost Post zelf opgeleide schimmelmerrie Ennebel van het Posthuijs sport-spr (Numero Uno uit Annebel van Argentinus) zag Eduardo Menezes de overwinning in de Telus Cup 1.50m-proef net aan zijn neus voorbij gaan. Daniel Coyle was met de via Stal Hendrix verkochte Cita (v.Casall) namelijk net een fractie van een seconde sneller over de finish. Ennebel van het Posthuijs komt uit een sterke stam en haar moeder Annebel sprong zelf op 1.30m-niveau. Deze Argentinus-dochter is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Balou 400 (v.Balou du Rouet) en uit deze directe lijn komen onder meer het internationale 1.50m-paard Cliff Z (v.Casall) van Ben Maher en de KWPN-goedgekeurde hengst I Am Codex (v.Codex One).

JS voor KWPN

 

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners