Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Twee zeer opvallend presterende tienjarige KWPN’ers deden gister een geweldig 1-2’tje in de Grand Prix van de Longines Global Champions Tour in Rome. Ben Maher won met de door Willy Wijnen gefokte geweldenaar Explosion W.

Terwijl een uit de halfzus van Explosion W (v.Chacco-Blue) gefokte Chacco-Blue embryo nu deel uitmaakt van de KWPN Online Auction, waar nog tot morgenavond op geboden kan worden, toonde de winnaar van EK zilver zelf zijn klasse in Rome. Onder Ben Maher zette Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum) op geweldige wijze de Grand Prix van GCT Rome op zijn naam. Op de eerste dag werd het duo al derde in de Global Champions League wedstrijd (1.50/1.55m). Daarmee is Ben Maher de nieuwe leider in de GCT-ranking. “De laatste twee jaar brengt Rome me al veel geluk, en dat is deze week opnieuw gebleken. Explosion W voelt zich hier erg op zijn gemak in de arena, en met het enthousiaste Italiaanse publiek. Het was een flinke Grand Prix vandaag met niet veel foutloze combinaties, en dat leverde een prachtige wedstrijd op. Ik ben heel blij met deze overwinning en met het feit dat ik nu aan de leiding ga in de ranking”, reageerde de sympathieke Brit.

VDL Edgar M naar Super GP
Slechts vier combinaties bereikten de barrage en twee ruiters deden dat met KWPN’ers. Net als Ben Maher wist ook Marlon Zanotelli opnieuw een nulrit uit zijn mouw te schudden met VDL Edgar M (Arezzo VDL uit Aramee O.A. ster van Marlon, fokker E. Meijer uit Den Ham). Dat deden ze in de tweede tijd en dat leverde hen 60.000 euro op. “Het is geweldig dat we hier tweede zijn geworden en dat we ons daarmee ook geplaatst hebben voor de LGCT Super Grand Prix in Praag. Dat is echt voorbehouden aan de allerbesten dus ik ben blij dat we daar bij mogen zijn!”

JS voor KWPN / Foto Explosion W - HippFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners