Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met bijna 73% wonnen Vai Bruntink en de KWPN-goedgekeurde hengst Cum Laude de Lichte Tour in Tolbert. De combinatie heeft zich geplaatst voor de finale van de Roelofsen Horse Trucks Competitie in Zwolle dit najaar.

Het was een succesvolle dag in Tolbert voor Vai Bruntink, die naast Cum Laude (Apache uit Pacharel T pref pres van Weltmeyer, fokker J.A.M. Schel uit Linden) ook de KWPN-goedgekeurde hengst Kilimanjaro (v.Bordeaux) aan de start bracht. Met een 9 voor de draf liep de hengst naar een vierde plek in de Subli Competitie voor vierjarige paarden. Stalgenoot Cum Laude scoorde maar liefst 72,9% in de Prix St. George.

Fijne proef
“Het was alweer een paar weken geleden dat Cum Laude mee op wedstrijd was geweest, dus ik vond dit een mooie training. Daarnaast wilde ik er zeker van zijn dat we ons zouden plaatsen voor de finale”, vertelt Vai, die eerder al de competitiewedstrijd van Geesteren won met de hengst. “Cum Laude heeft echt een hele fijne proef gelopen, het liep allemaal heel makkelijk. Er zijn zeker nog stukken waar verbetering mogelijk is, maar het was een goede proef. Daarbij kreeg hij een mooie score, dus zijn we nu 100% zeker van een plek in de finale.”

Veel voorkomen
Cum Laude gooit momenteel hoge ogen in de Lichte Tour, de hengst schreef de afgelopen maanden al meerder overwinningen op zijn naam. “Hij heeft nog niet zo vaak niet bovenaan gestaan! Hij doet het ontzettend goed en ik ben er bijzonder tevreden mee hoe hij gaat. Normaal scoort hij heel goed op de draftour, die is heel expressief. Het is sowieso een paard dat van nature heel veel voorkomen heeft, er komt echt wel iets de baan in. Ik ben er heel blij mee dat ook de galoptour steeds beter afgewerkt kan worden. Hij scoort altijd hoog op de uitgestrekte gangen, dat zijn standaard achten en negens. Maar ik kan nu ook achten gaan maken van de onderdelen waar hij eerder een zeven voor kreeg. Zo waren in Tolbert de pirouettes en de zigzag in galop heel mooi.”

MvE voor KWPN

Foto: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners