Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Hitmaker liep afgelopen weekend naar 70,07% in het ZZ-Zwaar. Daarmee behaalde de KWPN-goedgekeurde hengst een tweede plek op de subtopwedstrijd in Tolbert.

De Wynton-zoon Hitmaker (uit Maduna elite D-OC van Cabochon, fokker K. van Zaanen uit Amsterdam) scoorde dit seizoen al meerdere malen boven de 70% in het ZZ-Zwaar. Onder Jennifer Sekreve loopt de hengst dit najaar nog op de finale van de Roelofsen Horse Trucks Competitie in het ZZ-Zwaar, daarna zal de combinatie de overstap maken naar de Lichte Tour.

Gedurfder
“Ik was heel tevreden”, begint Jennifer. “Ik heb Hitmaker speciaal meegenomen naar Tolbert om nog even een paar dingen uit te proberen in de ring. Het plan was om bepaalde onderdelen wat gedurfder te rijden en te kijken hoe dat uit zou pakken; sommige dingen pakten heel goed uit, andere iets minder. Ik was blij met de score en dit was een mooie voorbereiding op de finale van de Roelofsen Competitie.”

Bewuste keuze
Deze finale is in oktober en zal de laatste wedstrijd van de combinatie zijn in het ZZ-Zwaar. “Daarvoor ga ik nog een keer kür oefenen en dan hoop ik tijdens de finale het ZZ-Zwaar goed af te kunnen sluiten. Ik heb er bewust voor gekozen om deze zomer wat meer tijd te nemen en langer door te rijden in het ZZ-Zwaar. De eigenaren van Hitmaker hebben mij vrijgelaten in deze beslissing en daar ben ik blij mee. Nu voelt hij aan alsof hij klaar is voor overstap naar de Prix St. George en daar zijn de scores ook naar. De ZZ-Zwaar kür is al wat moeilijker dan de proeven, dus dat is een mooie afsluiter en een goed begin voor de volgende klasse.”

MvE voor KWPN

Foto: Esmee van Gijtenbeek

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners