Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De geslaagde tweede Nationale Veulenkeuring Eventing in Putten werd een overwinning voor het merrieveulen Olivianne, een dochter van de volbloed hengst Gemini xx. Kampioen bij de hengstveulens werd Orpheus, de Nearly Perfect de la Brasserie zoon van Renske Kroeze.  

De kwaliteit bij de 11 merrieveulens was gemiddeld hoger dan die van de hengstveulens. Olivianne (Gemini (clone of Gem Twist) uit Elianne stb ster EPTM-spr van Zapatero VDL, fokker P.J. van den Hoven uit Achterveld) werd door de juryleden Jan Oortveld en Merel Blom omschreven als een goed gelijnd veulen met een goede galop en een goede verzameling, een veulen ook met veel ruimte en afdruk in de draf. Vader Gemini xx is de volbloed-kloon van het beroemde springpaard Gem Twist xx. Moeder is een dochter van Zapatero van eigenaar Ronald van den Hoven uit Achterveld. Tweede bij de merrieveulens werd Olympic Lady (Nearly Perfect de la Brasserie uit Walica stb van Roven XX, fokker Dutch Eventing Stables uit Nijkerk), van Dutch Eventing Stables. 
 
De kampioen bij de hengstveulens was Orpheus (Nearly Perfect de la Brasserie uit Zavira stb Ster sport-SGW van Rhodium, fokker B. Kroeze uit Bathmen). Eigenaresse Renske Kroeze heeft moeder Zavira (Rhodium x Zirkoon) in de Eventingsport gereden op 3 sterren-niveau. Bijzonder is dat ze de pas 6-jarige vader Nearly Perfect ook zelf rijdt, de hengst die nu al op 2-sterrenniveau loopt. 
 
Na afloop van de gemoedelijke keuring op het mooie terrein van de Dutch Eventing Stables, gaven Hanneke Held en Patrick Verbakel nog een toelichting. Eind oktober worden op initiatief van Dutch Eventing Stables online Eventing embryo’s, veulens en paarden geveild door ET Auction. 

Bron: persbericht
Foto Olivianne: Eventing Photo

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners