Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de week van de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden, waar Garant (v.Warrant) drie jaar geleden goud won, pakte hij nu zijn eerste dikke zege op het hoogste niveau.

Onder Willem Greve blonk Garant (Warrant uit C’Est La Vie elite IBOP-spr PROK van Verdi, fokker Gebroeders Bosch uit Luttenberg) drie jaar geleden uit op het WK voor vijfjarige springpaarden. Ondanks dat hij nog niet de meeste ervaring had, wist hij daar goud te winnen. Kort daarna verhuisde het toptalent naar topamazone Beezie Madden, die hem zorgvuldig heeft opgeleid tot het hoogste niveau. “Garant is nog jong en we hadden het plan om komende winter een niveau’tje hoger te gaan met hem. Maar hij sprong hier vrijdag al zó goed, dat ik er een goed gevoel bij had om hem in de Wereldbekerwedstrijd te starten. En hij heeft het geweldig gedaan!”, reageerde de amazone enthousiast na hun zege in deze 1.50/1.60m-proef. “Garant heeft ongelooflijk veel springtalent maar zoals we allemaal wel weten, zegt dat niet alles. Hij is daarnaast namelijk ook ontzettend slim, hij weet dat hij van de palen af moet blijven. En dan blijkt hij opeens ook nog te snappen om snel te zijn en foutloos te blijven. Hij is echt heel speciaal.”

Brego R'n B derde
Katherine Dinan sprong ook dubbel foutloos met de eerder onder Angelique Hoorn succesvolle Brego R’N B (Namelus R uit Nikita prest van Gerlinus, fokkers L.H. en H. Mulder-Buiten uit Stuifzand) en pakte daarmee de derde prijs. Net voor Devin Ryan met zijn competitieve Zirocco Blue VDL-zoon Eddie Blue (stb.naam Ed Hardy, uit Silvana keur prest van Marlon, fokker Jan Honcoop uit Chaam). Hun tijd was goed genoeg voor de overwinning maar ze lieten één foutje noteren in de barrage.

JS voor KWPN / Foto Garant - HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners