Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met een record brekende veiling heeft Veulenveiling Prinsjesdag vandaag opnieuw bewezen dat er voor excellente veulens met eersteklas prestatiegenen heel goed betaald wordt. Sjaak van der Lei’s Orange Peel van ’t Studutch kwam voor de topprijs van € 70.000 in handen van Olympisch ruiter Cian O’Connor en de gemiddelde prijs steeg deze editie naar een voortreffelijke € 15.150.

Al jarenlang behoort Veulenveiling Prinsjesdag tot de beste veilingen van Europa. Met de springveulens die vandaag geveild werden, zijn opnieuw recordprijzen behaald en de heersende, iets negatieve tendens werd volledig doorbroken. Voor kwaliteit wordt betaald, dat is vanavond wederom bewezen.

Visie onderstreept
De internationale belangstelling was groot voor de 63 zorgvuldig geselecteerde veulens. Kopers uit onder meer Zweden, Italië, Amerika, Groot-Brittanië, Denemarken, Ierland en Zuid-Afrika sloegen hun slag. De sponsor van de Olympische topruiter Cian O’Connor deed meerdere investeringen in de toekomst, en daarmee vertrekken diverse veulens naar Ierland waaronder de voortreffelijke veilingtopper Orange Peel van ’t Studutch. Dit KWPN geregistreerde hengstveulen van For Pleasure uit de volle zus van Quickly de Kreisker onderstreept op fantastische wijze het motto ‘De kracht van prestatie’ en leverde de recordprijs van € 70.000 op. “Het is heel mooi om terug te kunnen kijken op zo’n geslaagde veiling, waar niet alleen in de hoogte duidelijk uitschieters naar voren kwamen, maar ook zeker de kwaliteit in de breedte en het hoge gemiddelde van ruim 15.000 euro opvallend zijn. Daarmee is bewezen dat onze visie de juiste is. Excellente veulens met goede galop, een goed exterieur en veel sport in de moederlijnen. Vandaag is bewezen dat zulke veulens heel goed betaald worden”, vertelt voorzitter Arjan van der Waaij enthousiast.

Merrieveulens
Zoals van tevoren al werd gedacht, waren de genetisch hoogwaardige merrieveulens flink in trek. Voor toekomstige stammoeders was de internationale interesse groot. Dat zorgde voor mooie prijzen voor onder meer Casalla II van de Eijkhof (Casall x Calvaro Z, fokker Frank van Eijkelenburg, € 36.000), Unique by Nature (Untouchable x Vigo d’Arsouilles, fokkers Stan en Daan Creemers, € 32.000), Chanel van ’t Gebergte (Cicero Z x Diamant de Semilly, fokker Bob Janssens, € 28.000), Diamant van de Wimphof (Diamant de Semilly x Berlin, fokker Carla Kramer, € 28.000), Anna Bel van ’t Gebergte (Amadeo van ’t Vossenhof Z x Diamant de Semilly, fokker Bob Janssens, € 26.000) en Casalla Z (Casall x Calvaro Z, fokker Tinus van der Bruggen, € 26.000). Hengstveulens als Coaster EC Z (Colman x Balou du Rouet, fokker EC Horses,  € 30.000) en Cornet Blue Z (Cornet Obolensky x Chacco-Blue, fokkers S. en M.A. Aerts, € 26.000) deden ook uitstekende zaken voor hun fokkers. “Twee-derde van de veulens heeft een prijs van boven de 10.000 euro opgeleverd, en 15 zijn zelfs over de grens van 20.000 gegaan. Natuurlijk gaat het niet alleen om de cijfers maar het is mooi om bevestigd te krijgen dat we met z’n allen in staat zijn hier een topcollectie te presenteren. We zijn niet gebonden aan een stamboek en hebben getracht veulens te selecteren waar de markt om vraagt. Deze resultaten zijn een compliment voor de fokkers, de selectiecommissie en de organisatie. En dat geeft veel motivatie en goede hoop voor de toekomst van Veulenveiling Prinsjesdag!”

Bron: Persbericht Veulenveiling Prinsjesdag / Foto Digishots

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners