Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Inspecteur Marcel Beukers was vandaag op pad in Noord-Holland voor de thuiskeuring. Alle zeven aangeboden paarden kregen 70 punten of hoger voor hun exterieur.

Vijf van de aangeboden merries hadden het sportpredicaat reeds op zak. Zij werden met de exterieurscore van minimaal 70 punten dus direct ster verklaard. Een van deze merries de enige springmerrie op de thuiskeuring vandaag, de Q.Breitling LS-dochter Herania (uit Zerania elite sport PROK van Numero Uno, fokker Hans van Kalsbeek uit Assendelft). Zij is pas zeven jaar, maar is al actief op 1.40m-niveau in de sport. Vandaag kreeg ze 75 punten voor exterieur. “Dit is een langgelijnd paard met een hard fundament en goede voeten. Het is een scherp paard dat veel bloeduitstraling toont”, licht Marcel Beukers toe.

Halfzus van Dorado
75 punten voor exterieur konden eveneens worden toegekend aan de vierjarige dressuurmerrie Karaat van de Westen (Governor uit Zinni van de Westen elite pref ibop D-OC van Rousseau, fokker Cees Kikkert uit Den Burg). Zij kreeg daarnaast 80 punten voor de stap en 75 punten voor de draf. Deze merrie, die ook al het D-OC predicaat behaald heeft, is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Dorado. “Deze merrie is een mooi paard, ze is langgelijnd en heeft een mooi front. Daarbij kan ze goed bewegen.” 

MvE voor KWPN

 

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners