Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Victoria Gulliksen greep met de door familie Venderbosch gefokte Cardento-zoon Ibiza net naast de medailles op het WK voor zesjarige springpaarden in Lanaken. Hun dubbele nulrit leidde tot de vierde plaats.

Vanmorgen begon de finaledag met de vijfjarigen, waarin de door Gerrit en Leontine ter Harmsel gefokte Jetski E.B. (2e bez. PROK, Dakar VDL uit Zapatero van Cascavelle) onder Jasmin Seppälä als beste KWPN’er negende werd. In de finale behaalden ze een 0/4-resultaat. Het goud ging naar de Kannan-nakomeling Rockwell RC onder Jason Foley.

Net naast podium
Bij de zesjarigen stond de finaleproef op 1.35/1.40m-niveau uitgeschreven en sprong Victoria Gulliksen met Ibiza (2e bez. PROK, Cardento uit Antartica van Kojak, fokker De Radstake uit Heelweg) dubbel nul naar de vierde plaats. De competitieve schimmel beschikt over een grote galop, veel instelling en vermogen. "Ibiza is echt een ongelooflijk goed paard", vertet de amazone, die zelf mede-eigenaresse is. "Ik heb hem samen met de VDL Stud en met Sillya Gillesen en we hebben goede verwachtingen voor de toekomst.  Ik rijd hem sinds januari vorig jaar en toen was hij nog heel groen. Ik voelde zijn kwaliteit en zijn voorzichtigheid maar we hebben eigenlijk het hele jaar alleen maar 1.00 en 1.10m parcoursen gesprongen. Toen kregen we de kans om in Lanaken te rijden en sprong hij ook al gelijk mee in de finale. Dit jaar heeft Ibiza ook al ongelooflijk goed gepresteerd. We hebben aan acht finales deelgenomen, daarvan heeft hij er drie gewonnen, vier keer werd hij tweede en dan nu hier vierde in de finale van het WK. Ik ben ontzettend blij met zo'n goed paard, hij heeft een geweldig groot hart en doet echt alles voor me." Katrin Eckermann pakte het goud met de door haar vader gefokte Chao Lee (v.Comme Il Faut). Dennis van den Brink was op weg naar een medaille met de Etoulon VDL-zoon I Am (uit Extase elite IBOP-spr sport-spr PROK van Vingino, fokker E.A. van Manen uit Bennekom) maar had het geluk niet aan zijn zijde. Met zijn voet raakte hij de staander waardoor na twee galoppassen alsnog een balk uit de lepels schudde en dat bracht hen op de elfde in plaats van bronzen positie.

Deelnemende paarden 2019

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners